Witam,ja tez grywam na tym serwie, a wogóle to własnie tam miałem pierwszy kontakt z uo.Na początku jakos donate mi nie przeszkadzało,gdyz cieszyłem sie samum UO,jednak po pewnum czasie człowiek zaczyna mieć większe aspiracje i idzie np powalczyć sobie pvp.W pierwszym miesiacu działania serwu było nawet spoko ale pózniej dzieciaki nazbierały od rodziców kasy i zaczeły sobie kupywać postacie
.W efekcie pojawiła sie kupa nowych,nieznanych wczesniej charów wyposazonych w zaje...itemy(oststnio artefakty sa w modzie:P,najtańszy dwie stówy:D).Człowiekowi sie chce zygac,bo siedzi od miesiecy i koksi postać a tu komus babcia da kase i jest lepszy!!!To jest chore.Pozatym zgadzam sie z moim przedmówcą,iz z każdej strony utrudniaja ci zycie.Jak gm zobaczy ze robisz na czymś kase zaraz blokuje wszystko.kolejna ciekawą sprawa sa power scrole...co tu duzo mówić,nie polecam nikomu tego shardu ,bo bez real cash nie zostanie sie najleszym..ba srednim nie bedziesz!!!Lepiej zaczać gre gdzie indziej,bo tak jak mówie to strata czasu.Ja załuje tulko jednego,a mianowicie iż na tym shardzie miałem mój pierwszy kontakt z Ultimą.Wiem ze to super gierka,ale mam jakis uraz po tym co zobaczyłem na moongate.Mysle ze szybko mi przejdzie i zaczne grac na jakims lepszym serwie:P