Użyje postów Smolika jak przykład degeneracji języka internetu.
Pieszczoch napisał(a):
Mianowice jezyk w internecie graczy online, sa takie zmieszane slowa z angielskim typu expowanie,grindowanie,levelowanie,raidy,questy..."zmienilem joba"itd.
Ten psposob wyslowienia sie miedzy graczami sa uproszczeniami ale nie skrotami i w miare lepiej brzmia w koncu niechcialbys zastapic slowa "expowac" uzywajac slow "zdobywac doswiadczenie" itd.
Mam opisać jezyk internetu ogólnikowo, dlatego nie moge koncentrować się na jednej wybranej grupie w tym przypadku graczy online. Mam opisać charakterystyczne jego cechy, które przewlekają się na większości forach czyli akronimi, emotikony, skróty oraz zangielszczenia. Przykłady konkretnych grup moge wykorzystać jako dopełnienie swojej wypowiedzi jeżeli skończe przed czasem.
Można powiedzieć, że język graczy jest slangiem (posiada własne słowa jak expowanie, raid, quest zrozumiałem tylko dla danej grupy), innym przykładem slangu może być, np. forum muzyczne (chodzi mi tutaj o ludzi, którzy zajmują się tworzeniem muzyki), forum związane z fotografią, itp.