mi się podobało (do wersji oficjalnej ciągle 41min - ale już gram
że mogę wywalać telewizory przez okno. Zajebista sprawa... zawsze o tym marzyłem w akademiku - niestety nie wyszło
Fizyka moim zdaniem to podstawa w tej grze, wszystko jest ruchome, wszystko można podnieść, przesunąć, wywalić przez okno, szybę zawsze można rozbić - takiej fizyki nie było w żadnej z gier.
Daleko nie zaszedłem jeszcze ale już jestem pod wrażeniem.
Grafika, nadal FAR CRY na pierwszym miejscu, ale zaraz potem Half Life 2. Niestety nie widziałem Doom-a 3 na 9800XT stąd nie porównuję z Doom-em. Bardzo dobre tekstury (od razu ustawiłem wszystko na high, AA2, Anizox4) gra śmiga.
jedna rzecz mi się nie podoba na razie, ale to chyba kwestia przyzwyczajenia i chyba wymóg fizyki w grze: postać trochę się slizga.., nie staje w miejscu po skoku, po szybkim ruchu tylko ma mały poslizg. Inaczej niż w innych grach - trzeba przywyknąć
Wrażenia? Duzo lepiej niż w Doom 3. W końcu jest jakaś fabuła, jakiś klimat, jakieś przerywniki, rozmowy, radio, TV, a nie ciągłe napierdalenie do przodu i prócie do wszystkiego co się rusza.
Co do AI - jeszcze nie potrafię ocenić stopnia zaawansowania - na pewno jest, na razie zauważyłem brak schematów, za każdym razem "moby" działają trochę inaczej. no i można rzucać puchami i butelkami w strażników