candidoser napisał(a):
kozas15 napisał(a):
No nie wiem na filmwebie supernatural ma 8,3 ocene i jest 16 w rankingu
A wyzej jest np. Dexter, a nizej Luther (lol). Imo Supernatural to se mozna porownywac do np. True Blood, ale do BB? Przeciez to dwa rozne seriale.
Ja sie generalnie usmialem (jak z dobrego zartu) jak przeczytalem pytanie, czy BB jest lepsze od Supernat.
No ta, ocene z rankingu dalem tylko po to, aby pokazac, ze serial ma spore grono fanow, ktore zapewne wystawiaja masowo 9 i 10. To ze dwa rozne seriale to oczywiste, Supernatural jest bardziej 'lajtowy' a Breaking Bad powazny, ale pewno rzeczy mozna porownywac. Breaking Bad skonczyli wedlug mnie w idealnym momencie, Supernatural sie ciagnie i jest coraz glupszy( bo tak naprawde kulminacja byla w piatym sezonie, to tak jakby po tym zakonczeniu Breaking Bad jakie jest dokrecic jeszcze z 4 sezony - pewno by mozna bylo). Z drugiej strony Supernatural mozesz pare odcinkow przepuscic, a potem zobaczyc jakis w TV i nie myslisz sobie "co sie k*rwa stalo?". Nie jest zly, ale sie dziwie ze osiagnal taka popularnosc biorac pod uwage ile dobrych seriali bylo w tym okresie.
A True Blood nie widzialem i raczej nie zamierzam nadrobic zaleglosci w tym wzgledzie bo jeszcze Zakazanego Imperium nie widzialem... no i odswiezam sobie The Wire - IMO najlepszy serial w historii. Chociaz Breaking Bad jest bardzo blisko.