z ostatnio obadanych :
Devil's Double - krótka piłka, warto obejrzeć ; mocne kino, historia dublera syna Husajna z przefachową główną rolą, dunno czy to na faktach ale oglada się to świetnie
50/50 - chciałem coś złotoglobowego i wybrałem to tak trochę od czapy, bo Gordona-Levitta lubię bardzo ale Rogena nie trawię ; no ale akurat obaj tutaj wpasowuja się idealnie (JGL miał nominacje za to do globa); fajnie wymieszali dramat z humorem, raz się śmiałem żeby w randomowym momencie ścisneło za gardło ; uwaga jest opcja że ktoś może się poryczeć ; dziwiłem się skąd taki rating na imdb, ale jest zasłużony
I saw the devil - rozczarowanie 4me, koreański revenge movie, miał niby być lepszy od Oldboya - dla mnie nie był, historia tak przegięta, że w ogóle tego nie kupuję ; ale jak komuś bardzo pasował Oldboy to może mu się spodobać
Tinker Tailor Soldier Spy - znowu not workin, miało być zajebiste kino szpiegowskie i super role (mocna obsada n shits) ale te wszystkie gwiazdy robia przez cały film poker face i to tyle :/ jebnałem pilotem ze złości na creditsach, miało być pro a była nuda
z kinowego stuffu atakuję Dragon Tattoo żeby mieć porównanie ze szwedzką wersją (rola Noomi Rapace to było coś) + dobre odmóżdżenie w imaxie na Underworld Awakening w tridi