Shadhun napisał(a):
iniside napisał(a):
A gra przygotowujaca do rzadzania swiatem tez sie lapie ?
W takim razie polecam Supreme Ruler, i pare do niej podobnych (znajdziesz bez problemu) :E..
Dobre toto ? Zawsze miałem ochotę spróbować i jakoś nie wyszło ;f
Szczerze to jakos niespecjalnie, ale to dlatego ze po prostu ciezko taka gre w sumie zrobic. Caly system jest calkiem ok, tylko AI jest raczej srednia. Ale mozna sprobowac, Supreme Ruler 2020( czyli druga czesc) widze na polkach w empiku, za chyba jakas niska cene, zreszta nawet w CDA ostatnio byla.
Co mnie osobiscie chyba najbardziej denerwuje to system militerny. On nie jest zrobiony dla fanatykow... gdyz tacy fanatycy jak ja sie dobrze bawia w jakies Emperor of the fading suns, albo inne tym podobne. Tutaj jest to rozdrobnione w taki sposob, ze po prostu MUSISZ to pozostawic komputerowi, przez co autorzy uzyskali efekt odwrotny do zamierzonego- chcieli zrobic gre dla takich maniakow, ze w koncu wyszla gra dla kompletnych laikow, gdyz wszystko co musisz zrobic to wcisnac guziczek odpowiedzialny za uplyw czasu ^^ Troche upraszczam, ale o ile AI w dyplomacji itp sie nei sprawdza, to wojaczka jej idze ok. Jakbys mial jakies pytania wal na pm, troche czasu w to gralem( i gram nadal), a bolaczka gry jest tez to ze jest bardzo newbie unfriendly