Quetzacotl napisał(a):
jest wolny
ROTFL!!
Cytuj:
nie nauczysz sie go w 3 godziny nie majac pojecia o mvc
Roball ma pojęcie o mvc.
Cytuj:
Tak przy okazji, php jest słabe, ja tera pisze w pythonie (django) i mam wzrost predkosci wykonywania kodu 10x, szybciej w nim pisze (prosta składnia) i najbardziej obciążone skrypty moge napisać w cpp co jeszcze bardziej zwieksza predkosc. Nauka podstaw pythona to na dobrą sprawe 2 dni. Trzeba tez od razu zaznaczyc, ze wszystkie API google, youtube i pare innych wiekszych serwisów są pisane w pythonie.
Hahaha. Kiepski z ciebie programista skoro masz taki skok wydajności lol. Jeszcze gorszy skoro piszesz takie farmazony:
Cytuj:
najbardziej obciążone skrypty moge napisać w cpp co jeszcze bardziej zwieksza predkosc
bo równie dobrze możesz takie rzeczy robić w PHP, Perlu czy jakimkolwiek innym otwartym języku webowym.
Złapałeś bakcyla na pythona i ok fajnie. Jednak nie jest to złoty środek jeśli chodzi o wydajności itp.
Wracając do tematu - tutorial do zf chyba opisuje właśnie proces tworzenia jakiegoś prostego cmsa - co dla roballa będzie najlepszym rozwiązaniem - bo system szablonów napisze sobie tak jak mu wygodnie.