MMORPG.pl https://mmorpg.pl/ |
||
Gotowanie/Kuchnia/Przepisy https://mmorpg.pl/viewtopic.php?f=19&t=43892 |
Strona 19 z 21 |
Autor: | mrynar [ 12 sty 2015, 12:36 ] |
Tytuł: | Re: Gotowanie/Kuchnia/Przepisy |
Ja ostatnio napierdalam pierogi jak dziki. Eksperymentuje z rownymi farszami, moze nawet jakiegos bloga z przepisami zaloze jak sie rozkrece. Przy odrobinie wprawy wyrobienie ciasta i ulepienie pierogow to chwila roboty wiec cala pare mozna wlozyc w farsz. |
Autor: | Tor-Bled-Nam [ 12 sty 2015, 12:48 ] |
Tytuł: | Re: Gotowanie/Kuchnia/Przepisy |
Masz dobry przepis na momo? |
Autor: | Oyci3C [ 12 sty 2015, 13:19 ] |
Tytuł: | Re: Gotowanie/Kuchnia/Przepisy |
mrynar napisał(a): Ja ostatnio napierdalam pierogi jak dziki. Eksperymentuje z rownymi farszami, moze nawet jakiegos bloga z przepisami zaloze jak sie rozkrece. Przy odrobinie wprawy wyrobienie ciasta i ulepienie pierogow to chwila roboty wiec cala pare mozna wlozyc w farsz. Pod warunkiem, że ciasto jest cieniutkie i delikatne Bo jak widzę jak większość ludzi robi pierogi to srsly ale no thx. |
Autor: | Mendol [ 12 sty 2015, 13:22 ] |
Tytuł: | Re: Gotowanie/Kuchnia/Przepisy |
hehehe, bo ciastem tez sie najesz, a nie kazdego stac na 'farsz na bogato' ja od dawna robie ciasto z wody i wrzatku, wychodza zajebiste polskie, chinskie pierogi. |
Autor: | mrynar [ 12 sty 2015, 13:26 ] |
Tytuł: | Re: Gotowanie/Kuchnia/Przepisy |
Mendol napisał(a): hehehe, bo ciastem tez sie najesz, a nie kazdego stac na 'farsz na bogato' ja od dawna robie ciasto z wody i wrzatku, wychodza zajebiste polskie, chinskie pierogi. No oczywiscie, maka i woda, porzadne ugniecienie i rozwalkowanie. Zadna filozofia. Troche wprawy. |
Autor: | Mendol [ 12 sty 2015, 13:29 ] |
Tytuł: | Re: Gotowanie/Kuchnia/Przepisy |
no jedyne co wkurwia to sklejanie kiedys byly takie fajne zeliwne podstawki, gdzie sie robilo hurtem pierozki. |
Autor: | Teo [ 12 sty 2015, 13:35 ] |
Tytuł: | Re: Gotowanie/Kuchnia/Przepisy |
macie http://allegro.pl/foremka-do-robienia-p ... 14386.html |
Autor: | mrynar [ 12 sty 2015, 13:37 ] |
Tytuł: | Re: Gotowanie/Kuchnia/Przepisy |
Tor-Bled-Nam napisał(a): Masz dobry przepis na momo? Momo robilem, ale wyszly mi srednie. W kazdym badz razie w Himalajach bardziej mi smakowaly. Ciasto robisz takie jak na nasze pierogi, tyle ze gotujesz na parze. Ksztalt taki: Prawdziwe momo sa z miesem, raczej dosc tlustym. Kurczak sie nie nadaje. W naszych warunkach to albo baranina albo wieprzowina chyba najlepsza. Do miesa dodajesz cebule, imbir, sol, pieprz. Te wszystkie veg momo z dziwnymi dodatkami to nie sa prawdziwe momo. Tybetanska kuchnia jest bardzo prosta. |
Autor: | mrynar [ 12 sty 2015, 13:38 ] |
Tytuł: | Re: Gotowanie/Kuchnia/Przepisy |
Mendol napisał(a): no jedyne co wkurwia to sklejanie kiedys byly takie fajne zeliwne podstawki, gdzie sie robilo hurtem pierozki. No ja wlasnie nie lubie pierogow z foremki, kojarza mi sie z mrozonymi z wygladu. |
Autor: | Mendol [ 12 sty 2015, 13:42 ] |
Tytuł: | Re: Gotowanie/Kuchnia/Przepisy |
embe: to jest gowniany plastik, do niczego sie nie nadaje. kiedys byly ciezkie w uj i bardzo dobrze sie na nich robilo. mrynar: niby tak, ale zrobienie polskich pierogow to bylo pare chwil. chinskie oczywiscie recznie. ja juz od paru tygodni sie zbieram do zrobienia pierogow na parze (mieso wolowe czeka w zamrazalniku) ale ciagle cos. jak do tej pory idealne dla mnie sa smazone na oleju a potem 'parowane' na patelni. |
Autor: | mrynar [ 12 sty 2015, 13:57 ] |
Tytuł: | Re: Gotowanie/Kuchnia/Przepisy |
Mendol napisał(a): ja juz od paru tygodni sie zbieram do zrobienia pierogow na parze (mieso wolowe czeka w zamrazalniku) ale ciagle cos. jak do tej pory idealne dla mnie sa smazone na oleju a potem 'parowane' na patelni. Polecam. Szczegolnie chinskie dobrze samuja na parze. Kiedys w marketach na mrozonkach byly platki ryzowe ciasta do pierogow (moze jeszcze sa). Zajebista rzecz. Robisz farsz, krecisz pierozki, para i masz w pare minut zajebisty obiad. |
Autor: | Mendol [ 12 sty 2015, 14:01 ] |
Tytuł: | Re: Gotowanie/Kuchnia/Przepisy |
najbardziej podobaja mi sie te z farszem i odrobina rosolu. ale do nich musi byc chyba grubsze ciasto. w kuchni swiata znalazlem raz mrozone, chinskie, ciasto na pierdogi (cienkie i grube). full wypas (40 sztuk 9zl). |
Autor: | Oyci3C [ 12 sty 2015, 14:45 ] |
Tytuł: | Re: Gotowanie/Kuchnia/Przepisy |
wtf jaka foremka palcami sie zawija i wychodzi ladna spiralka - easy to eat hard to destroy |
Autor: | Mendol [ 12 sty 2015, 14:49 ] |
Tytuł: | Re: Gotowanie/Kuchnia/Przepisy |
no jak robisz 10 to git. ja jak mam zrobic 40 to mnie chuj strzela. |
Autor: | Teo [ 12 sty 2015, 15:06 ] |
Tytuł: | Re: Gotowanie/Kuchnia/Przepisy |
w krainie pierogów nie ma dobrych foremek do pierogów, z germanii bratowa dostała świetną metalową na 14 pierogów, szybko sie robi tym, a dla 6 osobowej rodziny klejenie ręcznie to męka http://www.smakizycia.pl/kuchnia/przepi ... -pierozki/ takie kiedyś jadłem, soczyste mięsko w środku, tez miałem ochotę to zrobić ale jakoś brak czasu |
Autor: | mrynar [ 12 sty 2015, 15:29 ] |
Tytuł: | Re: Gotowanie/Kuchnia/Przepisy |
Mendol napisał(a): no jak robisz 10 to git. ja jak mam zrobic 40 to mnie chuj strzela. 40? Ja jak robie to odrazu 100 , najadam sie na maxa a to co zostanie zamrazam. Powoli mi rosnie kolekcja w zamrazalce. |
Autor: | mrynar [ 12 sty 2015, 15:32 ] |
Tytuł: | Re: Gotowanie/Kuchnia/Przepisy |
embe napisał(a): w krainie pierogów nie ma dobrych foremek do pierogów, z germanii bratowa dostała świetną metalową na 14 pierogów, szybko sie robi tym, a dla 6 osobowej rodziny klejenie ręcznie to męka http://www.smakizycia.pl/kuchnia/przepi ... -pierozki/ takie kiedyś jadłem, soczyste mięsko w środku, tez miałem ochotę to zrobić ale jakoś brak czasu Ja uwielbiam kuchnie rosyjska za rozne pierogi i wariacje na temat miesa w ciescie: pielmienie, warieniki, manty, czieburaki itp |
Autor: | Mendol [ 12 sty 2015, 15:43 ] |
Tytuł: | Re: Gotowanie/Kuchnia/Przepisy |
fajne. ale baranine moge zastapic wolowina? podrzuc przepisy mrynar. |
Autor: | Quetzacotl [ 12 sty 2015, 16:20 ] |
Tytuł: | Re: Gotowanie/Kuchnia/Przepisy |
http://www.przyslijprzepis.pl/uzytkowni ... st/recipes polecam kotleciki i carpaccio (niezły marketing sobie dojebali) |
Autor: | Oyci3C [ 12 sty 2015, 16:26 ] |
Tytuł: | Re: Gotowanie/Kuchnia/Przepisy |
http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/w ... -mortadeli No kurwa, idealne na randkę. @Mendol - kwestia wprawy, po 100 już jeden chuj. |
Strona 19 z 21 | Strefa czasowa: UTC + 1 |
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group | Copyright © 2001-2012 MMORPG.pl Team |