Cytuj:
Firma która powstała z zamiłowania do wielowiekowej polskiej tradycji wędliniarskiej.
Przyprawiamy tylko naturalnie, wędzimy na prawdziwym dymie olchowym, pieczemy na żywym ogniu.
Produkujemy w 100% tak jak deklarujemy !
Nasze wyroby produkujemy w 100% z mięsa wieprzowego bez konserwantów wg starych receptur
i tradycji wielkopolskiej wsi i dworu.
Doprawiamy świeżym czosnkiem, pieprzem, majerankiem, cebulą, zielem angielskim, kminkiem, papryką i solą.
Nie stosujemy żadnych barwników, wypełniaczy i dodatków chemicznych. Wędzimy w wędzarni tradycyjnej, na dymie z drewna olchowego. Mięso pozyskujemy tylko ze świeżego surowca, najwyższej jakości.Pogodziliśmy tradycyjne metody produkcji z dbałością o wysokie standardy higieniczne, stosowane w krajach unii europejskiej.
http://tradycyjnejadlo.plReki sobie uciac nie dam, ale raczej jak zapewniaja to tak musi byc(tymbardziej, ze certyfikaty maja). Cena niestety tez wysoka - kabanosy za 1kg to bodajze 78zl.
edit. Ogolem to jest bardzo niszowy producent, cos jak te wszystkie eko/organic only firmy. ~10 sklepow w calej Polsce maja.