Uf, przeczytałem prawie cały topic.
Co do biedry i mięsa stamtąd - dla mnie spoko za tę cenę, nawet mielone. Za to bardzo lubię krewetki od nich i łososia, czasem pstrąga tęczowego.
Nie polecam nikomu mięsa z Tesco i generalnie całego Tesco, ceny tam to kosmos. Jak byłem w Londynie to te same artykuły były tam tańsze, a oni przecież zarabiają 3x tyle.
Ostatnio znalazłem w sklepie osiedlowym mąkę orzechową (20zł za 0.5kg
), zajebista do panierowania mięs czy owoców morza.
I jeszcze przepis na tajski sos arachidowy, który często robię do mięsa:
- dwie duże łychy dobrego masła orzechowego,
- dwie łyżki sosu sojowego jasnego,
- łyżka oleju sezamowego,
- łyżka octu balsamicznego,
- łyżeczka brązowego cukru,
- łyżeczka pieprzu cayenne
Dobrze to wszystko wymieszać razem. Będzie bardzo gęste, bo to jest baza którą się rozrabia z mlekiem kokosowym albo wodą na patelni do oczekiwanej konsystencji.
Polecam!