Aenima napisał(a):
niestety ale jestes prostym lemmingiem ktory idealnie lyka wszystko dokladnie tak jak jak chce tego mainstream, Duda to kaczynski i woja z ruskimi o samolot itp itd, a komorowski to dobry wujek ktory nikomu nie zaszkodzi... wyszlo jakis czas temu, moze uda ci sie dokształcic przed druga tura
Taki ze mnie leming, że pewnie w końcu i tak nie pójdę na wybory
Tak się przez te kilka godzin chwilami zastanawiałem czy ma dla mnie jakiekolwiek znaczenie kto wygra i doszedłem do wniosku, że kompletnie żadne
Z drugiej strony jeśli miałbym jednak głosować, to - co może zabrzmieć dziwnie - wole jednak na tą chwilę bucowatego Bronka z "mroczną przeszłością" , tylko i wyłącznie za to, że wiem czego mogę się po nim spodziewać - czyli kompletnie niczego
Chyba patrzę na wszystko w bardzo biznesowy sposób, gdzie nie ma dużego znaczenia sama ocena sytuacji w rozumieniu dobra/zła/lepsza/gorsza, ale kluczowa jest jej stabilność. Zdaję sobie doskonale sprawę, że w naszym kraju potrzeba zmian, ale niestety nie mam przekonania do ludzi którzy chcą je wprowadzać, bo jeszcze nie pojawił się w polityce ktoś z rzetelną wizja, a nie populistycznym pierdoleniem
Takie mam zdanie, a że jest zgodne z mainstreamem to już nie moja wina. Telewizji nie oglądam ponieważ od ponad roku nie posiadam telewizora (długa historia
), radio przełączam na inne jak zaczynają w nim politykować, jakakolwiek moja styczność z mediami to od czasu do czasu czytanie gazet (tak, tak - papierowych) i to w dość szeroki ich spektrum nazwijmy to politycznym (Rzeczpospolita, Angora, Newsweek, Uważam Rze, Gość Niedzielny, Przekrój, Polityka, Dziennik Zachodni, Forbes i parę innych, oczywiście nie wszystkie jednocześnie i regularnie, bo wybieram coś co mnie zaciekawi
), więc raczej manipulowany przez system nie jestem