Dracos napisał(a):
meterrr napisał(a):
Cytuj:
MSZ się tym zajmowało, szmatławce przepraszały i za moment znowu pisały o polskich obozach.
lol, no to pogratulowac skutecznosci polskim dyplomatom
z takim podejsciem to moze faktycznie lepiej zostawic polityke miedzynarodowa internetowym sebixom
Ale co ty chcesz zeby dyplomaci robili przeciez Niemcy na poziomie panstwowym nie wypieraja sie zbrodni z ww2 ani nie mowia ze obozy nie byly ich, przy takim przeklamaniu jak w artykulach prasowych to moze conajwyzej ambasada wyslac note protestacyjna i zadac sprostowania ktore w przypadku artykulow online moga zedytowac na biezaco, a wydaniach papierowych znajda sie gdzies w srodku mala czcionka zaraz pod reklama podpasek.
Rzad niemiecki nawet gdyby chcial pomoc na prosbe Polski nic nie moze zrobic,
nakazac mediom bo dotyka to kwesti wolnosci słowa/prasy.lol , dziwne ze w przypadku atakow w koloni jakos sprawnie im poszlo uciszenie prasy, i nikt o wolnosci slowa nawet sie nie zajaknal
wiec jesli argumentem jest takie pierdolenie ze rzad federalny niemiec 'nic nie moze' bo wolnosc slowa to faktycznie , nic sie nie da w tej sprawie juz zrobic
co innego ze nie chce tego zrobic, ale wlasnie od tego jest dyplomacja zeby chcial , a jak to zrobia to chuj mnie obchodzi , mnie nikt nie mowi jak mam robic swoja prace ma byc zrobiona za to biore pieniadze
jak sami piszecie niemcy potrafili sie wybielic, wiec dlaczego nasz rzad jest w taki nieudolny w bronieniu wlasnej racji
generalnie zenada
edit , pozatym jak sie tutaj spieramy dzieja sie rzeczy powazne
http://www.independent.co.uk/news/world ... 41611.html