mrynar napisał(a):
Fajnie sie zyje w wymyslonej przez siebie rzeczywistosci.
Niezbyt wymyślona.
Cytuj:
W Polsce sluzba zdrowia nie jest najlepsza, ale jest darmowa
Powtórzę - nie ma u nas czegoś takiego jak służba zdrowia.
Za to opieka zdrowotna nie jest darmowa - płacisz za nią.
Cytuj:
W USA 1/3 ludzi przynajmniej przez jakas czesc roku nie ma ŻADNEGO ubezpieczenia, firmy do 50 pracownikow nie maja obowiazku placic nawet czesci skladek za pracownikow, a w wiekszych tez bywa roznie, bo moga ci pokryc 50% i to chujowej polisy, po ktorej przy wizycie w szpitalu i tak bedziesz musial zaplacic kupe kasy. Polisy sa bardzo rozne i rzadko bywa tak, ze pokrywaja ci calosc kosztow leczenia.
Znane sa historie superfajnych Polakow w USA, ktorzy sie rozchorowali i musieli wracac do Polski, bo ich zwyczajnie nie bylo stac na leczenie.
Mniej radzieckiej propagandy, a pogadaj lepiej z kimś kto tam mieszka i korzysta z leczenia.
Cytuj:
Ścigałbym to i walił karami, co to ma wspólnego z przedsiębiorczością ? Pracodawca wywala ciebie na własną dzielność żeby miał mniej obciążeń itd.
Za co? Jestem najemnym konsultantem. Skupiam się na konkretnych projektach, analizuję je i prowadzę jakieś zespoły programistów, po czym skaczę do kolejnego klienta. Czasami trwa to 3 miesiące, czasami 1,5 roku - zależy jak duży projekt się trafi. Prowadzę firmę, która jest na tyle znana, że klienci znajdują się sami i ustawiają się w kolejce. Jednak nie mogę rozdzielać się na kilka projektów na raz, bo wiem, że z tego wychodzi chujnia. Dopilnować trzeba aktualny projekt, a przy okazji najwyżej support w projektach minionych. Czasami zarobi się 10, czasami 70k w miesiąc. Zależnie od zrealizowanych zadań i planów. Nie ma to nic wspólnego z etatami, ale w myśli socjalistów to "oszukiwanie". Nosz kurwy pierdolone. Żeby was postkomunistyczne staruchy covid dopadł i zapierdolił.
Pieszczoch napisał Ci o freelancerce gdzie jest pośrednik w płatnościach. Pośrednik to nie pracodawca. To nie jest jakiś gównozawód, który ty sobie jesteś w stanie w tym socjalistycznym łbie ogarnąć. Po prostu wypierdolimy z tego kurwidołka i podatek od naszych 10-70k miesięcznie pójdzie do innego kraju. Zobaczymy kto ostatni będzie gasić światło żeby utrzymywać takich starych zjebów jak Ty.