Cytuj:
2002-01-07 00:09, konrador napisał:
[ciach] a i tak bedziecie banda tepych newbiesow oszukujacych sie ze graja w prawdziwe uo
konrador, moze masz i racje, bedziemy banda tepych newbiesow w realiach uo osi. prawda. kropka. lecz zechciej przyjac ze na CL w wiekszosci przyjelismy nieco inny standard gry w owo uo, standard oparty o systemy RPG, z odgrywaniem postaci.
ja owszem zagladam na wszelkie boardy o UO, te o osi rowniez. i nie odpowiada mi wasz sposob gry w uo, ktory z rpg nie ma chyba naprawde nic wspolnego. bo czy moze miec, skoro klocicie sie nawet sami miedzy soba, kto jest najlepszym i pro playerkillerem, dyskutujecie o tym kto ma lepszego pinga i jakie to lepsze makro sobie ustawil, a jakiego nie ustawil i przez to jest lamer i potepieniec...
uo w/g waszego standardu to jest rypanko-nawalanka oparta o kombosy i pingi, a w wykonaniu CL ma to byc (choc zdarzaja sie i czarne owce) normalne RPG, w ktorym role prawdziwego mistrza gry odgrywa w 90% mechanika gry, wlasnie przez owego prawdziwego mistrza gry zaprojektowana i zbudowana, bez jakichs GMow chodzacych w togach i robiacych "questy", tylko z przygodami takimi jak w zyciu, gdzie trzeba znalezc sie w miejscu i czasie, trzeba zwrocic uwage na to na co nikt inny nie zwrocil etc.
ja naprawde nie mam nic przeciwko graczom w quake3 czy half-life, ale te gry nigdy nie beda RPGami, podobnie jak uo osi nigdy nie bedzie RPGiem, poki graja tam tacy ludzie jak wy (mowie ogolnie o wiekszosci graczy osi udzielajacych sie na forum mmorpg), bo nawet bycie morderca w jakims systemie oznacza umiejetnosc odgrywania postaci opanowanej przez zlo, a nie wymakrowanie wspolczynnikow, zdobycie best-of-tha-best-weaponZ i ustawienie optymalnego makro/combo i modlenie sie o niskie pingi...
prosze wiec nie mieszaj sie wiecej do CL, bo to jest inny swiat.
pomysl o CL jak o Fallout2, a o waszym osi jak o Fallout Tactics, niby swiat ten sam, a rozgrywka jakby niezupelnie.
moze to pomoze ci w zrozumieniu, jesli podam przyklad taki wlasnie, tak jak w przedszkolu (hyhyhy, no musialem, przeciez to flamesy
)
So Don't Give In, Be A Rebel At Heart!<font size=-1>[ Ta wiadomość została zmieniona przez: Soulless dnia 2002-01-07 08:52 ]</font>