Cytuj:
2002-01-27 23:48, Vhailor napisał:
(...) Mam ja o to, ze gnoicie fakt istnienia OSI, odmawiacie prawa tworcow UO do wylacznosci, ze nie macie zadnego szacunku do ludzi, krorzy graja w UO od poczatku jej istnienia(...)
> Co do wylacznosci... Hm... Jezlei chodzi ci o to ze odmawia sie im zarobku na graczach grajac na emulatorze to coz. Fakt nie place 10$ za gre. Nie czuje sie przez to jakos zle czy cos takiego. Wszak kupilem gre i nie gram na serwerach OSI, a podkreslacie fakt ze na OSI placi sie za jakosc i obsluge. Za jakosc nie place (bo na CL jej przeciez nie ma*) albo inaczej, zaplacilem przy kupnie, a z obslugi OSI nie korzystam... Nie chce tu wchodzic w jakies puste spory czy cos. Poprostu wqrwia mnie jak wchodzi konrador na forum CL i nazywa mnie
zlodziejem.
> Co do tych pionierow UO. Widzisz u mnie szacunek maja ludzie ktorzy sobie na niego zalsluza, a nie ci co sa w "starej gwardii" i poskramiaja "mlode wilki". Czesc ludzi z OSI ma go u mnie a czesc nie (np. w/w Konrador) i to samo dotyczy
wszystkich na tym forum. Jak ktos sie zachowuje jak nadety bufon i zadzieral nosa to chocby gral w UO od 100lat to i tak mam go w d...
Cytuj:
(...)Mam wreszcie pretensje o to, ze stac was jedynie na fanatyzm nie poparty niczym poza wiara w wyzszosc cl nad wszystkim co poza nim zostalo stworzone. (...)
Obiektywizm to ogolnie rzecz biorac towar deficytowy na forum
PO jednej i po drugiej stornie...
Cytuj:
(...)Za to znamienne jest, ze poza CL ani DZ ani SC nie sa flamowani. (przez OSI-players). Czy nie wpadlo wam do glowy czasem pytanie - dlaczego? (...)
A ktos pamieta od czego sie zaczelo? ja nie pamietam. Wiec nie wiem dlaczego tak jest. Kto pierwszy powiedzila jestesmy najlepsi, albo gracie na gownie i jestescie zalosni i do tego zlodzieje. Nie ma sensu wnikac.
Cytuj:
(...)Na koniec juz chce powiedziec, ze bede sie zawsze brzydzil taka postawa i nigdy, w zadnym wypadku nie bedzie ona miala mojej akceptacji. Podkreslam - postawa, nie CL.
Amen.
*To jest poglad niektorych i nie znaczy ze ja tak mysle. Zostalo to nieraz dobitnie stwierdzone przez niektore osoby i nie widze powodu do dyskutowania na ten temat. Jest to typowy przyklad wykorzystywania argumentow drugiej strony do wasnych celow. Porsze jednak aby wszelkie cytowania tego fragmentu byly opatrzone tym przypisem --> glownie do konrador