Neonin napisał(a):
"...Nie można współpracować więcej z ludźmi o wątpliwej reputacji..." - Premier Jarosław Kaczyński.
Wiadomość dnia:
"W poniedziałek podpisujemy nową umowę koalicyjną" - Andrzej Lepper.
Sar - gdzie jesteś? wytłumacz mi to proszę bo mój lumpenliberalny umysł nie ogarnia... Czy premier Kaczyński kłamał w żywe oczy swoim zwolennikom na wiecu w Warszawie?
Nie wiem czy kłamał, czy nie. Podejrzewam, że powtórne małżeństwo z Samoobroną brał jak najbardziej pod uwagę i na pewno będzie miał jakieś usprawiedliwienie. A powiedział to, co wszyscy chcieli usłyszeć. Lepper natomiast niech jeszcze się nie cieszy. Politycy PiS to bezlitośni taktycy, którzy nie będą robić koalicji za wszelką cenę.
Jeszcze parę uwag:
1. Jeśli myślisz, że samoponiżanie się robi na mnie jakieś wrażenie, to jesteś w błędzie.
2. Licytujemy się, kto bardziej kłamie?
J.M. Rokita, X.2005
"PO będzie dbać o dysycplinę budżetową."
Chlebowski, poseł PO, XII.2005, po głosowaniu nad becikowym
"Zrównoważony budżet nas nie interesuje."
Xanth napisał(a):
Link
Pieknie...
Ktoś wierzy, że to jest możliwe?
Xanth napisał(a):
A najbardziej smiac mi sie chce, jak widze strone PiSu o ktorej chyba wszyscy zapomnieli:
Link
Moim zdaniem rząd się rozlicza z obetnic pod koniec kadencji, a nie po 1 roku. No ale to rząd PiSu, a ich trzeba traktować "inaczej"...
kozas15 napisał(a):
PiS mowi ze TVN jest przeciwko mu, ze atakuje PiS a PO zostawia w spokoju.
Mają rację. Jeszcze w czasie kampanii wszelkie spory na linii PiS-PO były interpretowane tam jako agresja wstrętnego PiSu przeciwko nieomylnej PO. Róznice w sposobie relacjonowania wydarzeń politycznych przez np. TVN i TVP są kolosalne.
kozas15 napisał(a):
Przeciez to OCZYWISTE ze TVN mowi o PiSie bo to on rzadzi, to on ma wplyw na nasze zycie. (...)
To jest całkowicie oczywiste, że PiS, na którego barkach spoczywa większość odpowiedzialności jest na cenzurowanym. Szkoda tylko, że TVN usiłuje wszelkimi sposobami uwiarygadniać hipotezy pana Komorowskiego, Tuska, czy Niesiołowskiego, że to najgorszy rząd w historii Polski, pomimo przeczących temu faktów. To, że robią narodowy skandal z tego, jak premier śpiewa hymn, czy z tego, że prezydent nie mógł gdzieś pojechać, to pół biedy. Gorzej, gdy podejmują działania nie mające nic wspólnego z dziennikarskim obiektywizmem. Komentarze typu "na wiec PiS przybyły grupki emerytów" nie mają innego celu, poza ośmieszeniem tej partii. Najbardziej jednak żałośni są wypowiadający się tam "eksperci", którzy lansują teoryjki o "rozbiciu społeczeństwa polskiego na dwie równe połowy", o "rychłym krachu polskiej gospodarki", itp., itd. No ale miłośnicy TVN zapewne nie mają wątpliwości, że jest to bezstronne, rzetelne i inteligentne.
Neonin napisał(a):
Fabianek - ja rozumiem że chce się utrzymać u władzy za wszelką cenę - jestem w stanie zrozumieć podniety związane z rządzeniem Państwem, ale bardzo mnie wk.... dwulicowość, obłuda itd. Najpierw słyszę że jestem pseudointeligentem później że jestem takim samym typem jak zomowiec który strzelał do ludzi w stoczni, a jedynie zwolennicy PiS to ludzie prawi, uczciwi, zbiory cnót wszelakich... Chwilkę później słyszę zapewnienia z ust premiera że nigdy więcej... A dzień później Adrzej wraca do rządu...
J.Kaczyński podczas przemówienia na wiecu w Stoczni Gdańskiej nazwał wyborców PO patryjotami, którzy pragną zmian w Polsce. Ale skąd wyborcy PO mają to wiedzieć, skoro TVN tego nie pokazał, ani Wyborcza o tym nie napisała?
Neonin napisał(a):
Pewnie nawet bym się nie denerwował gdyby nie drobiazg - IV RP to ODNOWA MORALNA itd.
Ja nie liczyłem na to, że PiS będzie umoralniał politykę, czy polityków. Mnie zadowoli fakt, że politycy nie będą się angażować w działalność przestępczą.