Mało dana widzisz, ja widze to jednak w bardziej obiektywnym świetle:
Cytuj:
Widzę że rośnie zadłużenie Skarbu Państwa.
Deficyt był zawsze, tym razem pierwszy raz w historii jest on niższy niż kiedykolwiek zwłaszcza, że są tylko małe wpływy z prywatyzacji ( czyli sprzedaży majątku narodowego), oraz podwyżki dla służby zdrowia. Więc dla mnie to już jakiś sukces.
Cytuj:
Widzę że maleje bezrobocie ponieważ miliony wyjeżdżają za granicę.
Powinieneś się cieszyć, że masz taką szanse wyjazdu. Głosowałeś ZA tak bycia europejczykiem? W tej materii nie ma żadnego wyjścia :
1. Zakaz wyjazdu - bezrobocie w Polsce 20-25%, narażenie sie zagranicy, złamanie regulaminu uni, totalne zniszczenia w mediach, PiS przestaje istnieć.
2. Podwyższenie minimalnej pensji do 5000 zł. Bankructwo przedsiebiorców, zwolnienia z pracy , zamykanie firm, bezrobocie 50% i rosnie.
Cytuj:
Widzę że topnieje liczba policjantów którzy i tak przewożą tylko wieśmaki albo robią za taksówkarzy, natomist przybywa BORowików - co według rządu przyczynia się do zmniejszania się wskaźnika przestępczości.
Nie tylko wzrosło bezpieczeństwo ale i wykrywalność przestępstw. LIczba zatrudnionych także wzrosła.
Cytuj:
Widzę że Kaczyńscy dzielą Polskę (solidarną/liberalną - my stoimy tu gdzie wtedy/oni tam gdzie stało zomo, "tu jest polska"- na Jasnej Górze).
Polskę dzielą media i kreatorzy mody.
Cytuj:
Widzę że ich słowo i zasady są gówno warte ("nie zostanę premierem gdy brat zostanie prezydentem", "Władza Samoobrony w Polsce to będzie kryzys europejski").
A dzieki kaczynskim- gdzie masz samoobrone teraz?
Z bratem to niewinna obietnica, którą podłapały media i robią z tego afere i kłamce. Mocno mi to nie przeszkadza, gdyż wiem, że brat to bardzo zaufana osoba.
Cytuj:
Widzę że Kaczyński zamierza obstawić każdy element państwa swoimi kacykami, wyrzucając przy okazji tych nieposłusznych fuhrerowi (Marcinkiewicz, Sikorski).
To jest polityka, każda partia robiła to i będzie robić. Część z tych uprawnień daje nawet konstytucja. Logiczne jest, iż prezesem KRTiR nie będzie nikt z PO.
Cytuj:
Widzę że kraj w którym żyję zamienia się w państwo wyznaniowe (Rydzyk i jego radio, państwowe miliony przeznaczane na świątynie, religia wliczana do średniej).
Skoro w Polsce chcesz wolności, to daj ty świety spokój tym babciom i rydzykowi. Mamy wolny kraj, mi by nie przeszkadzało gdyby satan miał swoją rozgłośnie, poprostu bym jej nie słuchał. Masz się za liberała, a zwykła, mała rozgłośnia Ci przeszkadza. Kreatorzy mody do tego doprowadzili. A z drugiej strony pomyśl oreligii tak jak ja, czyli jako nasza kultura. Chrzest, bierzmowanie, komunia, śluby to wszystko daje nam okazje w tym pedzącym świecie spotkać sie z rodziną, porozmawiać. Gdyby tego nie było myślisz, że byly by takie okazje? Nie znał byś nawet pewno swoich ciotek. Religia wychowuje, uczy dobra więc nie mam nic przeciwko niej.
Cytuj:
Widzę polowanie na postkomunistów wszędzie tylko nie na swoim podwórku (Kryże, Wassermann, Jasiński, Aumilller, Kalata, Graczyk, Łopiński, Karski etc).
Są dwa rodzaje komunistów:
1. Taki, który zmienił poglądy ( ludzie się zminiają)
2. I zatwardziali komuniści i na tych sie poluje.
Cytuj:
Widzę że 58-śmio letni premier rządzi bądź co bądź 40 millionowym państwem, nie posiadając konta w banku (własnych oszczędności), prawa jazdy, żony ani dzieci i mieszka z matką. A więc jest niedorozwinięty z psychologicznego i socjologicznego punktu widzenia.
Dla mnie to plus, zresztą życie prywatne powinno nas gówno interesować. Ważne by nie kradł i nie wysprzedawał majątku, który nam został ( 40% banków, szpitale - na które zresztą kilkanascie lat gra orkiestra ). Reszta to polityka i gospodarka- one sobie same poradzą.