hehe historia obiektywna
tak to prawda to niemozliwe. Ale przypomnialo mi sie, ze rosjanie pisza ją od nowa !
czyli nareszcie sie dowiemy jak to bylo naprawde, czyli, ze polska, francja anglia sa winne 2 wojnie swiatowej. Bo gdyby Polska zgodzila sie by polskich granic bronila wpaniala armia radziecka to zadna krew polska by sie nie polala
Co do calej tej kwestii, niemcy byli agresorem, zrozumiale, ze zgineli ludzie.Ze dla nich niektorzy to byli "terrorysci" ale tez w wielu przypadkac oglaszali kogos "terrorysta", bo tak im bylo po prostu wygodnie. Za duzo ludzi nie zasluzylo sobie na smierc w zaden sposob, glownie dzieci, ale np. u mnie w malym miescie rozstrzelano dwóch moich wujkow, i jaka byla ich wina? Bo byli w jakis wladzach miasta ? Moj jeden pradziadek juz uciekal do warszawy, wiedzial co go moze czekac (urzednik skarbowy). Niemcy zabijali "inteligencje" tak po prostu, nie uwazam by na smierc zasluzyli w jakis sposob, mozna ich bylo odizolowac i zamknąć, ale nie zabijac, zle traktowac. A takich tragedii bylo przeciez mnostwo. Nie patrze tu tez przez wzglad na moją rodzinę. Żołnierz powinien byc przygotowany na smierc, cywil nigdy nie jest.
A co do polityki i kaczorow. Kaczory wlasnie sa od rozpamietywania historii, od szukania winnych. Nikt z nich nie widzi, ze trzeba isc do przodu, zostawic przeszlosc, bo przeciez jej nie zmienimy. Powinno sie moze dociekac przeszlosci, ale nei powinno to byc najwazniejsze. (a swoja droga slyszalem, ze jakis polak niemiec rosjanin - historycy, maja uscislic pewne fakty razem)
A zreszta co kaczor moze wiedziec o militarii jak on sam nie potrafi myslec o wlasnym bezpieczenstwie i nagle potrafi zostac bez zadnej ochrony...
A POLSKA zawsze miala super plany na zbrojenia, niestety nie zrealizowane. Gdyby przed 2 wojna mielibysmy to co Polacy planowali zrobic, to bylaby to z pewnoscia wyrownana walka, jesli nie nawet z przewaga dla Polski. Zreszta gdyby nie Rosja to Polska wytrzymala dluzej.
btw. Nieprawda tez jest, ze polskie samoloty zostaly zniszczone na lotniskach