roball napisał(a):
Dobrze, na spokojnie napisze z przecinkami kropkami i innymi.
Sytuacja 1#
Ktos kupuje sobie gold, zeby uzyskac przewage nad innymi graczami (boost tradeskilla, ELO mouncik czy enchanty/gear) nie poswiecajac temu swojego czasu - magisteri jest przeciwko temu.
Sytuacja 2#
Ktos kupuje sobie postac, zeby uzyskac przewage nad innymi graczami nie poswiecajac temu swojego czasu - magisteri akceptuje, bo mu tak wygodnie.
Sytuacja A#
Ktos lamie zasady, nalozone przez Blizzarda na graczy sprzedajac gold innym graczom za real cash - Magisteri jest przeciwko
Sytuacja B#
Ktos lamie zasady, nalozone przez Blizzarda na graczy sprzedajac konto/postac innemu graczowi za real cash - Magisteri akceptuje.
Nie dosc, ze jestes zlodziejem, hipokryta to jeszcze na dodatek skonczonym debilem.
Cytuj:
banda cwiercinteligentow woli ragowac we flames zamiast chodz raz przeczytac konkrety i do nich sie odniesc.
Masz konkretny, odnies sie do nich i spierdalaj.
Ile mozna tolerowac takich polmozgow no kurwa pls.
dobra, to ja rowniez wytlumacze twojej zacofanej glowce.
ad1. nie, temu nie jestem przeciw. tak samo jak nie bylbym przeciw temu ze znajomy da playerowi Y xxx golda. Pierdoli mnie skad co kto ma puki nie robi tego kosztem innych graczy. Jesli zywy grasz farmi sobie calymi dniami gold na AH czy na zbieractwie i potem to sprzedaje to co w tym zlego? uczciwie wedlug zasad gry walute zdobyl, uczciwie sprzedaje ja innemu graczowi przez co nie kreuje nieuczciwej przewagi, bo dajas przewage innemu graczowi sam ja traci - wiec ilosc golda w grze pozostaje taka sama zmieniajac tylko wlasciciela kapiche?
ad2 tutaj rowniez przewaga przechodzi na inna osobe. ja lvluje i mam przewage, postanawiam ta przewage oddac komus innemu a sam ja trade. postac jest jedna, zmienia tylko gracza a nie klonuje sie robiac 2 silne postaci. to jest rowniez jasne? takie zagrani dla innych jest bez znaczenia bo postac jest ciagle taka sama i ciagle tyle samo czasu zostalo w nia wlozone. czas, ktory wlozyl ZYWY gracz.
ad A. kolejny raz implikujesz mi cos czego nie napisalem. bardzo chetnie kupie golda jesli bym takowego potrzebowal od gracza uczciwiego, ktory tylko swoja praca to osiagnal. nie toleruje bottingu, bo daje to mozliwosc jednej osobie farmienie na xxx postaciach samemu nie wkladajac w to nic pracy i to wlasnie tworzy nieucziwa przewage, poniewaz zywy gracz nigdy nie bedzie competetive z bottem jesli chodzi o zdobywanie waluty. rozumiesz? to sa dwie rozne sprawy. to tak jakbys porownywal nabycie gracza X dla teamu e-sportowego Y jest nie fair bo on jest lepszy a oni go poprsotu kupili, podczas gdy my musimy trenowac naszych aby byli lepsi do nabycia cheatow dla teamu e-sportowego Z.
ad B. odpowiedz masz w ad 2. + dodam do tego jeszcze jeden aspekt - aspekt materialny. rozumiem, ze postepowal bym nie fair gdybym przez taki precedens pozbawial blizza dochodu ale jak wyzej ci wytlumaczylem tak nie jest. ja w gre gram ciagle sprzedajac konto kupuje czyste nowe i gram od poczatku. to samo by uczynil gracz, ktory by konta odemnie nie kupil podczas gdy ja bym lvlowal nowa postac na starym koncie. sytuacja finansowa w obu przypadkach jest identyczna dla blizzarda. Jedyna roznica jest taka, ze dzieki przekazaniu konta innej osobie za kase zwraca mi sie czesc kasy wlozonej w abonament - blizzard rowniez na tym nie traci bo to nie on zwraca mi ta kase a potencjalny kupiec.
Jesli nawet po tym nie zrozumiesz do czego zmierzam to nie mamy o czym gadac.
edit. Adhoc wedlug podstaw istnienia swiata to zyja inne gatunki a nie my. czlowiek zaczal sam kreowac zasady na podstawie jakich ten swiat istnieje, aby przypasowaly mu one najbardziej. widzisz, to co teraz normalne kiedys takie nie bylo. i nie bede udawal, ze dla mnie traktowanie wszystkiego w kolo jako surowcow jest wporzadku. nie bede tez mowil ze dodalna dominacja czlowieka cywilizowanego na swiecie jest wporzadku. ale co cie to moze obchodzic. puki nikt ci nie zabiera ipoda czy xboxa i mozesz sie cieszyc swoim materialnym dorobkiem wszystko jest wporzadku, bo jakze moglo by nie byc kiedys wciaz i wciaz mozesz konsumowac.