Mendol na pewno w jednym ma rację - D2 wywołało zamęt, to była gierka na którą czekałem z wytęsknieniem (dobrze że chociaż udało mi się do bety załapać), a jak już dorwałem to zniknąłem dla świata (i obudziłem się jak moja amazonka miała 95 lvl
).
A grafika? Owszem, jak na tamte czasy to było kilka tytułów wyglądających lepiej tylko co z tego jak na prawdę tylko D2 było w stanie mnie tak przykuć do kompa - i pod tym względem doskonale rozumiem co miał na myśli Mendol.
W D3 widzę dużo nowych, ciekawych pomysłów. Tak, to że to jest "to Diablo" też nie jest bez znaczenia - to moja ulubiona seria (tak jak dla innych np. Gothiki 1-2). Od strony graficznej bardzo podobają mi się lokacje, tła, animacje postaci oraz duża dbałość o detale. Postacie - no cóż, mogły by być inne ale nic na to nie poradzę - na szczęście i tak miałem zamiar w pierwszej kolejności grać barbarianem
W innym temacie Aldatha napisał, że teraz developerzy celują w inny wycinek odbiorców, tak jakby roczniki 90+, a te mają inne upodobania. W sporym % to wielbiciele grafiki mangowej i stąd może i to podobieństwo, które widać po powyższych obrazach. To chyba nieuniknione, rynek idzie z duchem czasu..