Plutonka napisał(a):
To nie jest do końca prawda, że produkty Apple są strasznie drogie i koniecznie trzeba za nie przepłacić. Wiadomo, że jak się wchodzi z marszu do iStore, to się płaci słono. Ale czasami można trafić na niezłą okazję.
Specyfikacja praktycznie taka sama:
http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... hone2=3275Obecny koszt iphone4 - 2300 zł+, SGS - 1150 zł+. Oba telefony wyszły w praktycznie tym samym czasie... Na gsmarena jest artykuł porównawczy obu telefonów i w praktycznie każdej kategorii wygrał SGS... 2x więcej za to samo (albo nawet mniej) to imo przesada.
Ja wiem że są wyjątki, ale nie rozmawiajmy o starociach (iPhone 3?).
Asz napisał(a):
Po trzecie primo Iphone to produkt kompletny a Android to tylko i wyłącznie soft, modyfikowany dowolnie przez poszczególnych producentów.
Dobre. Zarówno ios jak i Android to systemy operacyjne i tu zasada jest identyczna jak na PC'tach. Wygra ten który będzie miał lepsze aplikacje. Apple jak na razie prowadzi - ogromny user base, na dodatek przyzwyczajony do tego że płaci za soft. To + zamknięta platforma dla każdej wersji systemu sprawia że firmy lubią na to wydawać aplikacje mimo zje**nego języka programowania. Ale Android szybko nadrabia - nawet EA już otworzyło oddział piszący gry na niego.
Zważywszy na fakt że Android już jest najczęściej instalowanym systemem na nowo kupowanych komórkach i trend jest rosnący, kwestią czasu jest wyprzedzenie iOSa. Mam nadzieję że niedługo pójdą za tym na poważnie producenci softu bo ogólnie jeszcze wychodzi syf na Andka :[ Mimo już dużego potencjału obliczeniowego telefonów.