Escaflone napisał(a):
MagPS napisał(a):
Racja, pomimo że w Polsce piknie nie jest, radziłbym niektórym pojechać do krajów III świata, tylko o rowery nie będzie tam trudno......
A takich kurwa tekstów najbardziej nienawidzę właśnie w stylu „gdzie indziej mają gorzej”. Dla mnie to nie jest żaden argument, żeby pogodzić się ze swoim losem.....
Z jakim losem? masz gdzie mieszkać, co jeść, a do tego jak by tego mało chodzisz do szkoły, etc. sądzisz że to mało? Są rejony świata gdzie za talerz zupy dużo są w stanie dać (zresztą za dużo)
Escaflone napisał(a):
Mark24 napisał(a):
człowiek który kupuje komputer (~5000zł), płaci za internet 50-100zł miesięcznie, ma wystarczające dochody by opłacić mmorpg 50zł miesiecznie. Wszelkie wymówki - nie mam, nie pracuję, mam ważniejsze wydatki to bzdura.
Komputer dla młodego człowieka najczęściej kupują rodzice dziadkowie etc.
Najczęściej komp jest w surowym stanie bez Windowsa itd. W 80 % dzieciak nie ma, co liczyć już na kase np na gry, bo rodzice uważają ze oni kupili mu komputer a zresztą to niech radzi on sobie sam......
Więc znowu twoja teoria Mark jest chybiona....
Dać komputer dziecku bez Windows-a to namawianie do przestepstwa, a sprzedawca który komputer sprzedał za współudział (naiwny lub głupi nie jest żeby sądzić że w zainstaluja org.)
Nikt dziecko nie zmusza żeby grało, a dwa można kupić w gazetach/sklepach niezle gierki za 15-60zł.