embe napisał(a):
Tor-Bled-Nam, szanuje twoje przekonania dlatego ze nie znam cie i nie mam pojęcia czy są one wynikiem współpracy z politykami lub osobistej działalności politycznej/gospodarczej, czy tylko efektem oglądania codziennie tv i słuchania co mówią inni.
Wszystko co wymieniasz jest wbijane nam do głowy od dwudziestu lat, a w ostatnich latach mocno utrwalane bo najbardziej opiniotwórcze media są silnie powiązane z tymi co rozdają karty od 1989 roku i maja zobowiązania wobec tych co im na to pozwolili.
Nie będę tu pisał o teoriach spiskowych, układach itd itp bo to co od dwudziestu lat się dzieje jest efektem uwalenia pomysłu dekomunizacji i lustracji w 1992 roku.
Zapewniam cie ze na scenie politycznej jest wielu wartościowych ludzi ale nigdy nie będą mieli szansy się przebić przez to co zostało wykreowane w polityce od 1989 roku.
Prostym przykładem niech będzie JKM, który medialnie został okrzyknięty głupkiem i błaznem, to ciągnie się od obalenia rządu Olszewskiego i sytuacji gdzie Michnik w swojej wyborczej już wtedy kreował to co chciał lub od niego wymagano.
Druga banalnie prosta sprawa to podzielić tak społeczeństwo by oczywistym stało się ze jeśli popieram X to jestem inteligenty, mądry, postępowy, a jak popieram Y to jestem oszołom, nieuk i głupek.