OPRAVCA napisał(a):
Zbyt cenne?? ...hmm... To ciekawe.. A zarazem śmieszne. Uchyl choć rąbek tajemnicy to się przekonamy.. Powiem Ci szczerze że czy tak czy tak robisz dal kogoś.. Sprowadzasz przedmioty zza granicy aby je sprzedać drożej u nas w polsce,, też dla kogoś robisz.. Wszędzie tak jest a to był tylko przykład.. Grasz na giełdzie??.. Też dla kogos robisz.. kupujesz.. sprzedajesz i tak dalej.. ludzie na tobie zarabiają czy Ci się to podoba czy nie.
Średnio mi zależy żeby Ciebie czy kogokolwiek innego przekonać. Oczywiste jest, że nawet gdy coś wytwarzasz, to po to żeby ktoś inny to od ciebie kupił. Ale co to zmienia? Możesz być producentem, albo robotnikiem. Możesz mieć wolny zawód i sprzedawać swoje umiejętności bezpośrednio nabywcy, albo zapierdalać w jakiejś firmie i nawet nie mieć swiadomości, że to co wykonujesz warte jest kilka razy tyle niż kwota jaką dostajesz. Pieniądze można zrobić na czymś co wydaje się z pozoru głupie i bezsensowne. Taka prawda. Ale prawdą jest też to, że nie każdy jest zdolny do tak dużego wysiłku intelektualnego, żeby sobie to raz: uświadomić, dwa: wprowadzić w życie. To jest w sumie koniec tematu, już definitywny.
Xanth --> Póki co to ty mi opłacasz ze swoich ciężko zarobionych pieniędzy szkołę, stypendium, opiekę zdrowotną, a nawet dofinansowujesz mi żarcie jak stołuje się w barze mlecznym. Jedyne podatki jakie ja płacę to vat i akcyza. Mi wpada kasa zawsze nieopodatkowana. Co prawda nie są to duże sumy, ale początki nigdy nie są łatwe
Więc i w tym przypadku, przynajmniej narazie, ty się bardziej frajerujesz...