roball napisał(a):
Nie rozumiem dlaczego ludzie sie pienia. Do dzis mozna znalezc rozne przedmioty na serwisach aukcyjnych. W ten sposob przynajmniej ogranicza scamy, ktorych w diablo swojego czasu bylo sporo. Duped iteny itd.
Venan napisał(a):
Z farmerami w D3 też będzie inna kwestia bo po pierwsze nie będą z nami w jednej grze przez co nie będą podpierdalać "naszych" dropów. Większa konkurencja to też z reguły niższe ceny a oficjalny jeden sklep to raz że bezpieczeństwo a dwa trochę mniej spamu (bo pewnie swoje itemy i tak będą "reklamować"), jak dla mnie win win.
Huba napisał(a):
To szokujace ze firma produkujaca gry robi to dla pieniedzy. Powinni pracowac dla idei, jak my wszyscy ktorzy z radoscia wykonujemy swoje obowiazki za usmiech i pochwale, oraz radosc dzialania:D
Na serwisach / różnych forach i stronach można znaleźć przedmioty i inne rzeczy za real cash. Scam-u jest sporo. I DOBRZE. Tak powinno zostać a kupujący powinni być oszukiwani , ruchani w dupę i banowani przez operatora gry.
Bo kupowanie itemów /golda za rl kasę to (no przynajmniej było do niedawna) oszustwo.
Także niskie czy wysokie ceny nie powinny mieć dla gracza znaczenia bo nie powinien kupować chyba ,że jest oszustem.
To ,że EA/Blizz robi to dla kasy to wiadomo , tylko ,że ja patrze ZE SWOJEJ perspektywy nie podoba mi się to i mam w dupie zyski korporacji wydającej grę.
Zresztą do tej pory gry Blizza były jednymi z najbardziej zyskownych w całej branży , także kasy nie brakuje.
Dziwi mnie ostatnio modne patrzenie przez pryzmat nie swoich a czyiś interesów. Chyba ,że po prostu chcecie sprzedawać na tym AH - to inna sprawa i wtedy byłbym w stanie zrozumieć poparcie dla tego pomysłu.