Nefastus napisał(a):
Mrynar, swietnie, tylko ze 90% osob na listach DB to albo byli Palicioty albo zgarnieci z ulicy lewacy. Przykladem jest Małgorzata Marenin i Teczowa Armia, co wszystko jest zapleczem DB. Naprawde sporo wiem na temat DB, jak oni storpedowali Partie Libertarianiska w wyborach do EU, jak Tanajno i reszta skurwysynow dzialali z Palikotem kiedy to RPP mial byc sztuczna opozycja. To jest dokladnie ta sama inicjatywa, tylko pod innym szyldem. Nie daj sie nabrac, DB zostala przejeta przez PO/Paliciot skurwysynstwo.
Co do samej ideii demokracji bezposredniej to i tak to by nie dzialalo w Polsce, kraju z 38mil ludzi i dojrzaloscia spoleczna nadal na poziomie cebuli. Polska to nie Liechtenstein czy Szwajcara. Na poziomie lokalnym tak, wiecej autonomii samorzadow i wiecej referendow jak najbardziej, ale nie na poziomie krajowym.
Nawet nie wiesz co oni pierdola na roznych forach, a ich jedynym celem ataku jest KNP.
Wierze. Dzis pierwszy raz uslyszalem, ze jest taka inicjatywa wogole.
Ja mam teorie ze demokracja bezposrednia robi z matolow i lemingow obywateli, bo jak ludzie maja rzeczywisty na cos np. na to ile im zostanie pieniedzy w kieszeni po okradzeniu przez panstwo to nagle mniej sie zaczyna liczyc garnitur polityka i to czy ladnie mowi, a bardziej to jaki dana opcja moze miec wplyw na nasze zycie.
Niestety w Polsce referendum zostalo strasznie zmarginesowana glownie przez idiotyczny wymog odpowiedniej frekwencji.