MMORPG.pl
https://mmorpg.pl/

Gotowanie/Kuchnia/Przepisy
https://mmorpg.pl/viewtopic.php?f=19&t=43892
Strona 9 z 21

Autor:  Nyx [ 5 maja 2014, 12:27 ]
Tytuł:  Re: Gotowanie/Kuchnia/Przepisy

Obrazek


Jebac wieprzowine, wpierdalac genetycznie zmodyfikowane krowy

Autor:  Mark24 [ 5 maja 2014, 12:28 ]
Tytuł:  Re: Gotowanie/Kuchnia/Przepisy

Ja się nie znam, ale to jest chyba byk Nyx.

Autor:  Piszpan [ 5 maja 2014, 12:29 ]
Tytuł:  Re: Gotowanie/Kuchnia/Przepisy

ponoc zwykla slonina ze swini mimo ze niby to bomba cholesterolowa jest zdrowa :) ten cholesterol to imho jakas taka troche papka z ktorej koncerny korzystaja bo benecole masla itd. tak samo jak z probiotykami a wystarczy zwykla maslanke pic od czasu do czasu.

Autor:  Highlander [ 5 maja 2014, 12:31 ]
Tytuł:  Re: Gotowanie/Kuchnia/Przepisy

kuzwa, ja chce tą pasze co wpierdala ten byk, będę penerem.

Autor:  tomugeen [ 5 maja 2014, 12:32 ]
Tytuł:  Re: Gotowanie/Kuchnia/Przepisy

Highlander napisał(a):
kuzwa, ja chce tą pasze co wpierdala ten byk, będę penerem.

Zjedz jaja takiego byka na surowo, to dostaniesz supermoce.

Autor:  Nyx [ 5 maja 2014, 12:34 ]
Tytuł:  Re: Gotowanie/Kuchnia/Przepisy

Niech ci jaja tak zmodyfikują gentycznie, będziesz wielki bez klucia w dupe

Autor:  Sobtainer [ 5 maja 2014, 12:34 ]
Tytuł:  Re: Gotowanie/Kuchnia/Przepisy

Smalec gęsi jest zdrowy, o świńskim nie słyszałem by był :) wyobraź sobie że ten tłuszcz ze słoniny krąży we krwi :) obrzydliwe.

Autor:  Piszpan [ 5 maja 2014, 13:31 ]
Tytuł:  Re: Gotowanie/Kuchnia/Przepisy

nie smalec a slonina :) taka ze skorka zmrozona z czosnkiem i sola do wodeczki plus ogoreczek pycha.

Autor:  Rzeznik [ 5 maja 2014, 13:36 ]
Tytuł:  Re: Gotowanie/Kuchnia/Przepisy

wyobraz sobie ze alkohol z wodeczki krazy we krwi...obrzydliwe
:lol:

Autor:  Sobtainer [ 5 maja 2014, 14:02 ]
Tytuł:  Re: Gotowanie/Kuchnia/Przepisy

No ja za smalcem topionym na patelni ze skwarkami przepadam :)

Autor:  Teo [ 5 maja 2014, 14:09 ]
Tytuł:  Re: Gotowanie/Kuchnia/Przepisy

Ostatnio sporo było dyskusji że smalec jest lepszy do smażenia niz wszelkiego rodzaju margaryny, a nawet co mnie zaciekawiło lepszy od większość olejów roślinnych, jedyny najmniej szkodliwy z popularnych to olej rzepakowy, a najgorszy to olej palmowy.
Margaryny wszelkie do bomba ale produkcja ich jest opłacalna w porównaniu do masła, które przez ograniczenia produkcji w europie stało się w wielu krajach bardzo drogie i nadal jest bardzo dużo drobnych producentów masła co nie jest na rękę wielkim producentom.

Autor:  White Trox [ 9 maja 2014, 11:36 ]
Tytuł:  Re: Gotowanie/Kuchnia/Przepisy

Widzieliście ten ruski kanał kulinarny?
https://www.youtube.com/watch?v=0bCIhjfzt0U
https://www.youtube.com/watch?v=Ck1UFUIdkjc
https://www.youtube.com/watch?v=KZ6IDyEPQS8

Autor:  cypis [ 9 maja 2014, 11:42 ]
Tytuł:  Re: Gotowanie/Kuchnia/Przepisy

Highlander napisał(a):
kuzwa, ja chce tą pasze co wpierdala ten byk, będę penerem.

http://en.wikipedia.org/wiki/Trenbolone

Autor:  Razoth [ 19 maja 2014, 17:28 ]
Tytuł:  Re: Gotowanie/Kuchnia/Przepisy

Chciałbym sobie przygotować trochę ciasta drożdżowego na bułki do hotdogów/hamburgerów po czym większość zamrozić i tu pojawia się pytanie: kiedy wrzucić do zamrażarki? Po wyrośnięciu i uformowaniu bułek czy może wcześniej?

I czy w ogóle warto?

Autor:  Teo [ 19 maja 2014, 17:44 ]
Tytuł:  Re: Gotowanie/Kuchnia/Przepisy

jedyna opcja to przemysłowe szybkie mrożenie gotowego już do pieczenia produktu, nie ma domowego sposobu na mrożenie surowego ciasta drożdżowego, moze upiec zamrozić i dopiekać potem ?

Autor:  Teo [ 30 maja 2014, 17:02 ]
Tytuł:  Re: Gotowanie/Kuchnia/Przepisy

sezon polskiej truskawki otwarty, ceny w Krakowie 4-5zł

no to ruszamy z tartaletkami, musami, sałatkami, drinkami, spieszcie się bo jak to polska truskawka szybko przemija !

chyba w tym roku nastawie też trochę winka

Autor:  Oyci3C [ 30 maja 2014, 17:23 ]
Tytuł:  Re: Gotowanie/Kuchnia/Przepisy

Kaszubskie nadal chujowe i niedobre.
Jeszcze za wcześnie.

Autor:  mrynar [ 31 maja 2014, 12:45 ]
Tytuł:  Re: Gotowanie/Kuchnia/Przepisy

Jakies chuje male mi zjadly pak czoj w ogrodku :/ a mialo byc na dzisiejszy obiad. Kurwa rzodkiewek i marchewek jebanych nie ruszyly...

Autor:  Piszpan [ 9 cze 2014, 10:56 ]
Tytuł:  Re: Gotowanie/Kuchnia/Przepisy

wolowina argetynska jednak jest zajebista szczegolnie antrykot w dobrej kanjpie chyba malo co to przebija :)

no i w domu ostatnio robilem steki z kangura, szczerze chujnia bo pomimo delikatnego smaku czuc tak jak nasza dziczyzne "wiatrem" a tak to w smaku taka wolowina ogolnie bez rewelacji jednak i trzeba delikatnie przysmazyc bo dla zonki i dziecka mocniej wysmazylem to byly twarde jak wolowina z biedry.

Autor:  Sobtainer [ 28 sie 2014, 22:31 ]
Tytuł:  Re: Gotowanie/Kuchnia/Przepisy

Właśnie skończyłem gulasz węgierski zupkę robić, ponad 3h roboty :) - dostałem od wujka Węgra coś takiego:

Obrazek

Polecam. Jeżeli jesteście w stanie to kupić gdzieś to brać bez wachania. To 90% papryki w paście z przyprawami, wspaniałe połączenie. Można używać do sosów, zup, nawet na kanapkę. Są wersję ostre i łagodne, wolę łagodną bo ostra jest masakryczna i można przegiąć zwłaszcza przy ~10L zupki.

P.S
Na moim osiedlowym sklepie, za 1 paprykę czerwoną wielkości dwóch pięści, czyli dość duża płacę 4-5PLN za 1 sztukę!!!

Pojechałem dzisiaj na ryneczek w moim mieście, kupiłem 6 ogromnych czerwonych papryk, soczystych i wyrośniętych w kolorze czerwono bordowym za 11PLN!!! Pieprzona demokracja, od dzisiaj jeżdżę po warzywa na ryneczek, żadnych innych sklepów.

Strona 9 z 21 Strefa czasowa: UTC + 1
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group | Copyright © 2001-2012 MMORPG.pl Team