MMORPG.pl https://mmorpg.pl/ |
||
Gotowanie/Kuchnia/Przepisy https://mmorpg.pl/viewtopic.php?f=19&t=43892 |
Strona 9 z 21 |
Autor: | Nyx [ 5 maja 2014, 12:27 ] |
Tytuł: | Re: Gotowanie/Kuchnia/Przepisy |
![]() Jebac wieprzowine, wpierdalac genetycznie zmodyfikowane krowy |
Autor: | Mark24 [ 5 maja 2014, 12:28 ] |
Tytuł: | Re: Gotowanie/Kuchnia/Przepisy |
Ja się nie znam, ale to jest chyba byk Nyx. |
Autor: | Piszpan [ 5 maja 2014, 12:29 ] |
Tytuł: | Re: Gotowanie/Kuchnia/Przepisy |
ponoc zwykla slonina ze swini mimo ze niby to bomba cholesterolowa jest zdrowa ![]() |
Autor: | Highlander [ 5 maja 2014, 12:31 ] |
Tytuł: | Re: Gotowanie/Kuchnia/Przepisy |
kuzwa, ja chce tą pasze co wpierdala ten byk, będę penerem. |
Autor: | tomugeen [ 5 maja 2014, 12:32 ] |
Tytuł: | Re: Gotowanie/Kuchnia/Przepisy |
Highlander napisał(a): kuzwa, ja chce tą pasze co wpierdala ten byk, będę penerem. Zjedz jaja takiego byka na surowo, to dostaniesz supermoce. |
Autor: | Nyx [ 5 maja 2014, 12:34 ] |
Tytuł: | Re: Gotowanie/Kuchnia/Przepisy |
Niech ci jaja tak zmodyfikują gentycznie, będziesz wielki bez klucia w dupe |
Autor: | Sobtainer [ 5 maja 2014, 12:34 ] |
Tytuł: | Re: Gotowanie/Kuchnia/Przepisy |
Smalec gęsi jest zdrowy, o świńskim nie słyszałem by był ![]() ![]() |
Autor: | Piszpan [ 5 maja 2014, 13:31 ] |
Tytuł: | Re: Gotowanie/Kuchnia/Przepisy |
nie smalec a slonina ![]() |
Autor: | Rzeznik [ 5 maja 2014, 13:36 ] |
Tytuł: | Re: Gotowanie/Kuchnia/Przepisy |
wyobraz sobie ze alkohol z wodeczki krazy we krwi...obrzydliwe ![]() |
Autor: | Sobtainer [ 5 maja 2014, 14:02 ] |
Tytuł: | Re: Gotowanie/Kuchnia/Przepisy |
No ja za smalcem topionym na patelni ze skwarkami przepadam ![]() |
Autor: | Teo [ 5 maja 2014, 14:09 ] |
Tytuł: | Re: Gotowanie/Kuchnia/Przepisy |
Ostatnio sporo było dyskusji że smalec jest lepszy do smażenia niz wszelkiego rodzaju margaryny, a nawet co mnie zaciekawiło lepszy od większość olejów roślinnych, jedyny najmniej szkodliwy z popularnych to olej rzepakowy, a najgorszy to olej palmowy. Margaryny wszelkie do bomba ale produkcja ich jest opłacalna w porównaniu do masła, które przez ograniczenia produkcji w europie stało się w wielu krajach bardzo drogie i nadal jest bardzo dużo drobnych producentów masła co nie jest na rękę wielkim producentom. |
Autor: | White Trox [ 9 maja 2014, 11:36 ] |
Tytuł: | Re: Gotowanie/Kuchnia/Przepisy |
Widzieliście ten ruski kanał kulinarny? https://www.youtube.com/watch?v=0bCIhjfzt0U https://www.youtube.com/watch?v=Ck1UFUIdkjc https://www.youtube.com/watch?v=KZ6IDyEPQS8 |
Autor: | cypis [ 9 maja 2014, 11:42 ] |
Tytuł: | Re: Gotowanie/Kuchnia/Przepisy |
Highlander napisał(a): kuzwa, ja chce tą pasze co wpierdala ten byk, będę penerem. http://en.wikipedia.org/wiki/Trenbolone |
Autor: | Razoth [ 19 maja 2014, 17:28 ] |
Tytuł: | Re: Gotowanie/Kuchnia/Przepisy |
Chciałbym sobie przygotować trochę ciasta drożdżowego na bułki do hotdogów/hamburgerów po czym większość zamrozić i tu pojawia się pytanie: kiedy wrzucić do zamrażarki? Po wyrośnięciu i uformowaniu bułek czy może wcześniej? I czy w ogóle warto? |
Autor: | Teo [ 19 maja 2014, 17:44 ] |
Tytuł: | Re: Gotowanie/Kuchnia/Przepisy |
jedyna opcja to przemysłowe szybkie mrożenie gotowego już do pieczenia produktu, nie ma domowego sposobu na mrożenie surowego ciasta drożdżowego, moze upiec zamrozić i dopiekać potem ? |
Autor: | Teo [ 30 maja 2014, 17:02 ] |
Tytuł: | Re: Gotowanie/Kuchnia/Przepisy |
sezon polskiej truskawki otwarty, ceny w Krakowie 4-5zł no to ruszamy z tartaletkami, musami, sałatkami, drinkami, spieszcie się bo jak to polska truskawka szybko przemija ! chyba w tym roku nastawie też trochę winka |
Autor: | Oyci3C [ 30 maja 2014, 17:23 ] |
Tytuł: | Re: Gotowanie/Kuchnia/Przepisy |
Kaszubskie nadal chujowe i niedobre. Jeszcze za wcześnie. |
Autor: | mrynar [ 31 maja 2014, 12:45 ] |
Tytuł: | Re: Gotowanie/Kuchnia/Przepisy |
Jakies chuje male mi zjadly pak czoj w ogrodku :/ a mialo byc na dzisiejszy obiad. Kurwa rzodkiewek i marchewek jebanych nie ruszyly... |
Autor: | Piszpan [ 9 cze 2014, 10:56 ] |
Tytuł: | Re: Gotowanie/Kuchnia/Przepisy |
wolowina argetynska jednak jest zajebista szczegolnie antrykot w dobrej kanjpie chyba malo co to przebija ![]() no i w domu ostatnio robilem steki z kangura, szczerze chujnia bo pomimo delikatnego smaku czuc tak jak nasza dziczyzne "wiatrem" a tak to w smaku taka wolowina ogolnie bez rewelacji jednak i trzeba delikatnie przysmazyc bo dla zonki i dziecka mocniej wysmazylem to byly twarde jak wolowina z biedry. |
Autor: | Sobtainer [ 28 sie 2014, 22:31 ] |
Tytuł: | Re: Gotowanie/Kuchnia/Przepisy |
Właśnie skończyłem gulasz węgierski zupkę robić, ponad 3h roboty ![]() ![]() Polecam. Jeżeli jesteście w stanie to kupić gdzieś to brać bez wachania. To 90% papryki w paście z przyprawami, wspaniałe połączenie. Można używać do sosów, zup, nawet na kanapkę. Są wersję ostre i łagodne, wolę łagodną bo ostra jest masakryczna i można przegiąć zwłaszcza przy ~10L zupki. P.S Na moim osiedlowym sklepie, za 1 paprykę czerwoną wielkości dwóch pięści, czyli dość duża płacę 4-5PLN za 1 sztukę!!! Pojechałem dzisiaj na ryneczek w moim mieście, kupiłem 6 ogromnych czerwonych papryk, soczystych i wyrośniętych w kolorze czerwono bordowym za 11PLN!!! Pieprzona demokracja, od dzisiaj jeżdżę po warzywa na ryneczek, żadnych innych sklepów. |
Strona 9 z 21 | Strefa czasowa: UTC + 1 |
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group | Copyright © 2001-2012 MMORPG.pl Team |