mrynar napisał(a):
embe napisał(a):
Hindusi to specyficzni imigranci zwłaszcza w UK, sam przyznasz

Imigrantem można nazwać ukrainca pracującego u nas ale Polak w EU nie łapie się już tak bardzo
Jak kiedys UE przeksztalci sie w panstwo to nie bedzie sie lapal, ale narazie to zbyt odlegla przyszlosc, a w wypadku UK szczegolnie.

Poza Hindusami w UK jest tez bardzo duzo murzynow z Karaibow (pracowalem z kilkoma i byli swietnymi pracownikami, po angielsku mowili plynnie) czy Pakistanczykow, ktorzy zamieszkali w Anglii w czasach, kiedy nikt nie myslal o socjalu.
Uwazasz, ze Polacy sa od nich lepsi, bo Polska od paru lat jest w Unii, czy moze dlatego, ze maja biala skore, albo sa CHRZESCIJANAMI?
Tak uważam że Polacy są lepsi bo w większości przypadków chcą dołączyć się do tego społęczeństwa gdzie zakładają rodziny i pracują, tylko drobne wyjątki to patologia jak ta co wymieniłeś, a czy chrześcijaństwo ma tu coś do odegrania hmm... pewnie ma ale mocno dyskusyjne dla wielu, dla mnie oczywiste że człowiek z kultury europejskiego chrześcijaństwa jest lepszy w EU niż obcy muslim, dla którego praca nie zawsze jest celem imigracji.
Jak pracowałem w niemczech dawno temu to ja miałem wolne w niedziele, żyd w sobotę, a dwóch turków wymyśliło sobie że musza mieć wolne dwie godziny codziennie w południe