Sargeras napisał(a):
wiem, jakie są zapatrywania przeciętnego Rosjanina. Rosjanie tęsknią za czymś na rodzaj ZSRR 2.0.
To tak jakby powiedzieć, że zapatrywania przeciętnego Polaka to życie w katolandzie, robienie laski rydzykowi i napierdalanie się z resztą świata, bo kiedyś, dawno temu byliśmy zajebiści.
Cytuj:
Fakt, że Kosowo było kiedyś serbskie w żaden sposób nie daje prawa Serbom to czyszczenia Kosowa z Albańczyków.
Fakt, że Gruzini uważają Osetię za swoje terytorium w żaden sposób nie daje im prawa do czyszczenia Osetii.
Cytuj:
Rosja występując zbrojnie przeciwko Gruzji stała się stroną w sporze Gruzinów z Osetyńcami. Wobec takiego rozniecenia konfliktu argumenty Rosji, że działa "w imieniu pokoju" i jest "gwarantem bezpieczeństwa" zakrawają na ponury żart.
Amerykanie występując zbrojnie przeciwko Serbii stali się stroną w sporze Serbii z Kosowem. Wobec takiego rozniecenia konfliktu... itd.
lub
Amerykanie występując zbrojnie przeciwko Irakowi stali się stroną konfliktu w sporze, który nawet nie istniał i nie miał racji bytu.
Cytuj:
Amerykanie mają na pewno większe jaja i więcej moralności niż Europejczycy. W Bośni każdy, kto miał kałacha mógł ulżyć swojemu sadyzmowi i dewiacjom seksualnym do woli. Europa nie zrobiła nic, aby zapobiec złu. Honor zachodniej cywilizacji uratowali właśnie Amerykanie w Kosowie, zapobiegając powtórce z Bośni.
Rosjanie mają na pewno większe jaja i więcej moralności niż Europejczycy. W Gruzji każdy, kto miał kałacha mógł ulżyć swojemu sadyzmowi i dewiacjom seksualnym do woli. Europa nie zrobiła nic, aby zapobiec złu.
Jak się wczytasz w historię regionu, to zauważysz, że Gruzini cały czas się z kimś napierdalali, a względny pokój istniał tylko w czasie pod rządami prorosyjskimi.
Cytuj:
Sebowie zaczęli tą wojnę (jak i wszytkie poprzednie na terytorium byłej Jugosławii) i ją przegrali. Nikt nie żałuje bandyty, kiedy sam obrywa po mordzie.
Gruzini zaczęli tą wojnę i ją przegrają. Świat i tak będzie miał na to wyjebane, a problemem (dla nas) mogą się okazać chore ambicje obecnych władz Ukrainy i wypowiedzi prezydenta Polski.
BTW - nie cierpię Rosji i Putina. Jednak ja widzę to, że jeśli doszłoby do jakiegokolwiek konfliktu zbrojnego to skończy się to dla nas tragicznie.