Aldatha napisał(a):
blizzard za dlugo robi gry zeby sie skupiac na graficznej stronie , musieliby ja co chwila zmieniac zeby wygladala "wyjsciowo" na dany rok
Ujme to tak. Ładna artystycznie grafika to jedno. Tego SC2 nie odmówie. Mają tam jakiś kierunek artystyczny trzymają się go i to widać.
Problem, w tym, ze technicznie to jest takie sobie, a wymagania ma z dupy wyciągnięte.
Pomijam, ze dla mnie grafika jest bardzo wazna. Lubie oglądać widoki. Efekty etc. Ot sprawia mi to fun.
Cytuj:
Ciekawe kiedy ludzie zrozumieja ze RTS ma miec grafike funkcjonalna, a nie ladna. Co z tego ze bedzie masa defektow specjalnych, swiatelek, shiny textures itp crapu jesli w walce nic nie widac? Grafa w sc2 jest dobra, bo kazdy element sie wyroznia, i o to chodzi. Zreszta, kto kupuje RTSy dla grafiki?
To sobie w RISK graj.
Albo w SupCom. Na maksymalnym oddaleniu najlepiej z dwoma monitorami.
Chociaz nie powiem. Wydawanie rozkazów tysiącom ikonek na mapach mających 100km^2 ma swój urok. No dla mnie SupCom to zdecydowanie najlepsza strategia.
Za to co zrobili w SupCom2 powinni zawisnąć na jajach.
Cytuj:
Zreszta to podobna sprawa jak z linuxem - niby taki zajebisty, a i tak wiekszosc woli winda jezdzic;
To jest błędne koło.
Linux jako system, jest lepszy od Windowsa pod każdym względem.
1. Problemem jest tutaj niewielka ilosc softu na niego.
2. Wiec ludzie go nie uzywaja, bo nie ma programów ktore lubia.
3. Nie ma tych programów, bo szkoda tracic czas na ich pisanie, wkoncu malo kto go uzywa.
Wroć do punktu 2;
Nawet Microsoft przyznał, że Windowsa jest zwyczajnie chujowy. Nie na darmo rozwiają równoległe kilka systemów, z których wkońcu wyjdzie następca Windows. I przynajmniej jeden z tych systemów jest zadziwiająco podobny do unixów..
Ale to temat na osobną dyskuje. Zresztą jak ktoś chce to może poggolować a nawet sciągnąć, skompilować i się pobawić. Co prawda nie bardzo jest czym ale.. who cares ? ;p
Cytuj:
A zreszta, wyjdzie Titan i tak wszyscy klekna do blizzardowego miecza. Z kabraxisem na czele;)
Lol, co wyjdzie ?