MMORPG.pl https://mmorpg.pl/ |
||
Ja jebie Neonin! https://mmorpg.pl/viewtopic.php?f=19&t=40533 |
Strona 2 z 4 |
Autor: | Razoth [ 11 mar 2012, 17:46 ] |
Tytuł: | |
Gdzie ten przepis kurwa. |
Autor: | Dana [ 11 mar 2012, 17:54 ] |
Tytuł: | |
Że niby nasze krowy gorsze ? |
Autor: | Havok [ 11 mar 2012, 18:20 ] |
Tytuł: | |
Dana napisał(a): Że niby nasze krowy gorsze ?
A to w polsce hoduje się krowy na mięso? |
Autor: | Sobtainer [ 11 mar 2012, 18:37 ] |
Tytuł: | |
A od kiedy tak w ogole to wolowina zrobiona przez moja matke w postaci zrazow, bitek czy gulaszu jest nie dobra? bo pamietam przez cale zycie ze nigdy byla nie dobra... zawsze totalna odjebka z buraczkami i kasza gryczana. |
Autor: | mark24bis [ 11 mar 2012, 18:38 ] |
Tytuł: | |
nie tylko na mleko.. ta wołowina która jest w sklepach to z przerośniętych gęsi ![]() |
Autor: | kamilus [ 11 mar 2012, 18:44 ] |
Tytuł: | |
Orientuje się ktoś gdzie w trójmieście można dostać koninę? |
Autor: | Havok [ 11 mar 2012, 18:46 ] |
Tytuł: | |
mark24bis napisał(a): nie tylko na mleko..
ta wołowina która jest w sklepach to z przerośniętych gęsi ![]() Gdyby w polsce hodowano na większą skalę krowy na mięso, to nie było byłoby problemu z kupieniem dobrej wołowiny. Jak byłeś w uk to zapewne widziałeś jak wyglądają krowy ras mięsnych. Nie jestem ekspertem ale u nas hoduje się krowy raczej ze względu na mleko, a wołowina w większości pochodzi od zwierzątek, z którymi nie bardzo wiadomo co zrobić więc idą do rzeźni. Ofk mogę się mylić ![]() |
Autor: | Mendol [ 11 mar 2012, 19:15 ] |
Tytuł: | |
Sobtainer napisał(a): A od kiedy tak w ogole to wolowina zrobiona przez moja matke w postaci zrazow, bitek czy gulaszu jest nie dobra? bo pamietam przez cale zycie ze nigdy byla nie dobra... zawsze totalna odjebka z buraczkami i kasza gryczana.
ale ty rozumiesz o czym piszesz czy nie bardzo? ![]() my rozmawiamy o stejkach, a nie zrazach/bitkach ![]() |
Autor: | Dana [ 11 mar 2012, 19:35 ] |
Tytuł: | |
Havok napisał(a): Dana napisał(a): Że niby nasze krowy gorsze ? A to w polsce hoduje się krowy na mięso? Nie ? Nie choduje się byków Simentali na mięso, obok krów Holsztynek na mleko ? |
Autor: | Sobtainer [ 11 mar 2012, 19:45 ] |
Tytuł: | |
Mendol napisał(a): Sobtainer napisał(a): A od kiedy tak w ogole to wolowina zrobiona przez moja matke w postaci zrazow, bitek czy gulaszu jest nie dobra? bo pamietam przez cale zycie ze nigdy byla nie dobra... zawsze totalna odjebka z buraczkami i kasza gryczana. ale ty rozumiesz o czym piszesz czy nie bardzo? :) my rozmawiamy o stejkach, a nie zrazach/bitkach :) Nie, ja tu widze posty ze wolowina w polsce jest chujowa z czym sie totalnie nie zgadzam. o tu: Piszpan napisał(a): oczywiscie zaczalem go przekonywac chyba z mendolem ze w polsce nie ma odpowiedniego miesa wolowego w sklepach i ze bedzie kapec tak czy siak.
ekhm, chyba ze "odpowiednie" oznacza odpowiednie na stek ;P no dobra you win, jest tyle ostatnio tematow na forum ze zaczytuje sie w kazdy oprocz tego, a najbardziej mi sie podoba o mieszkaniu deszruma ogrodzonym plotem vs domek w lesie |
Autor: | Havok [ 11 mar 2012, 19:49 ] |
Tytuł: | |
Dana napisał(a): Nie ? Nie choduje się byków Simentali na mięso, obok krów Holsztynek na mleko ?
Nie jestem ekspertem od rogacizny, pewnie cośtam sie hoduje, ale to chyba nie ta skala co w takim uk. |
Autor: | Piszpan [ 11 mar 2012, 19:50 ] |
Tytuł: | |
@razoth w 1 poscie. @sobtainer bo jest chujowa, na steki. |
Autor: | Asmax [ 11 mar 2012, 19:56 ] |
Tytuł: | |
No rzeczywiscie - tak jak myslalem na bazie octu balsamicznego. Chuj z takim stekiem, w taki sposob to sobie mozna karkowke na grilla na dzialke doprawic a nie wolowine. EDIT: A jak ktos twierdzi, ze mamy dobra wolowine to albo ma cos ze zmyslami, albo jest wegetarianinem. Fakt, bitki ujebane do granic mozliwosci sa zjadliwe. To samo zraziki, uklepane, z musztardka, usmazone a potem 10h duszone - zjadliwe. Ale nadal twarde. |
Autor: | Dana [ 11 mar 2012, 20:31 ] |
Tytuł: | |
Havok napisał(a): Dana napisał(a): Nie ? Nie choduje się byków Simentali na mięso, obok krów Holsztynek na mleko ? Nie jestem ekspertem od rogacizny, pewnie cośtam sie hoduje, ale to chyba nie ta skala co w takim uk. Nie wiem jak z konkretną hodowlą, ale u nas jest w sumie więcej bydła niż w UK. |
Autor: | Neonin [ 11 mar 2012, 20:35 ] |
Tytuł: | |
ja jebie ale dlaczego we flames ? |
Autor: | Piszpan [ 11 mar 2012, 22:35 ] |
Tytuł: | |
Neonin napisał(a): ja jebie ale dlaczego we flames ?
bo to sie zwykle tak konczy ![]() karkowka srowka amsax wazne ze steku nie trzeba zuc godzinami. |
Autor: | Asmax [ 11 mar 2012, 23:29 ] |
Tytuł: | |
No to smakóweczka jak Ci odpowiada taki stek wołowy! |
Autor: | Piszpan [ 12 mar 2012, 10:21 ] |
Tytuł: | |
Asmax napisał(a): No to smakóweczka jak Ci odpowiada taki stek wołowy!
zrobiony wlasnorecznie w domu? taki zawsze. |
Autor: | Asmax [ 12 mar 2012, 10:25 ] |
Tytuł: | |
No ok, dlatego mowie - ile ludzi tyle gustów. Dla mnie i dla wielu innych takie przyrządzanie wołowiny to lekka profanacja ale luzik, skoro Tobie smakuje i znajomym tez to gutten apetit. |
Autor: | mrynar [ 12 mar 2012, 10:52 ] |
Tytuł: | |
Asmax napisał(a): W Selgrosie jakby ktos nie wiedzial jest argentynska z rostbefu za 111zika i z antrykotu za jakies 90zlociszy / kg/.
W macro tez z reguly jest. Na prawdziwego steka warto wydac te pare zloty wiecej i kupic porzadne mieso, ale powiem szczerze ze zdarzalo mi sie jesc tez dobre medium z (chyba) polskiej wolowiny (napewno nie argetynskiej). Generalnie to na steki zazwyczaj chodze do knajpy i zamawiam medium rare. Kiedys jadlem prawdziwe rare i powiem szczerze, ze tak srednio mi smakowalo (z 90% miesa bylo surowe). |
Strona 2 z 4 | Strefa czasowa: UTC + 1 |
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group | Copyright © 2001-2012 MMORPG.pl Team |