MMORPG.pl
https://mmorpg.pl/

Ja jebie Neonin!
https://mmorpg.pl/viewtopic.php?f=19&t=40533
Strona 2 z 4

Autor:  Razoth [ 11 mar 2012, 17:46 ]
Tytuł: 

Gdzie ten przepis kurwa.

Autor:  Dana [ 11 mar 2012, 17:54 ]
Tytuł: 

Że niby nasze krowy gorsze ?

Autor:  Havok [ 11 mar 2012, 18:20 ]
Tytuł: 

Dana napisał(a):
Że niby nasze krowy gorsze ?

A to w polsce hoduje się krowy na mięso?

Autor:  Sobtainer [ 11 mar 2012, 18:37 ]
Tytuł: 

A od kiedy tak w ogole to wolowina zrobiona przez moja matke w postaci zrazow, bitek czy gulaszu jest nie dobra? bo pamietam przez cale zycie ze nigdy byla nie dobra... zawsze totalna odjebka z buraczkami i kasza gryczana.

Autor:  mark24bis [ 11 mar 2012, 18:38 ]
Tytuł: 

nie tylko na mleko..
ta wołowina która jest w sklepach to z przerośniętych gęsi :)

Autor:  kamilus [ 11 mar 2012, 18:44 ]
Tytuł: 

Orientuje się ktoś gdzie w trójmieście można dostać koninę?

Autor:  Havok [ 11 mar 2012, 18:46 ]
Tytuł: 

mark24bis napisał(a):
nie tylko na mleko..
ta wołowina która jest w sklepach to z przerośniętych gęsi :)

Gdyby w polsce hodowano na większą skalę krowy na mięso, to nie było byłoby problemu z kupieniem dobrej wołowiny. Jak byłeś w uk to zapewne widziałeś jak wyglądają krowy ras mięsnych. Nie jestem ekspertem ale u nas hoduje się krowy raczej ze względu na mleko, a wołowina w większości pochodzi od zwierzątek, z którymi nie bardzo wiadomo co zrobić więc idą do rzeźni. Ofk mogę się mylić ;).

Autor:  Mendol [ 11 mar 2012, 19:15 ]
Tytuł: 

Sobtainer napisał(a):
A od kiedy tak w ogole to wolowina zrobiona przez moja matke w postaci zrazow, bitek czy gulaszu jest nie dobra? bo pamietam przez cale zycie ze nigdy byla nie dobra... zawsze totalna odjebka z buraczkami i kasza gryczana.


ale ty rozumiesz o czym piszesz czy nie bardzo? :)
my rozmawiamy o stejkach, a nie zrazach/bitkach :)

Autor:  Dana [ 11 mar 2012, 19:35 ]
Tytuł: 

Havok napisał(a):
Dana napisał(a):
Że niby nasze krowy gorsze ?

A to w polsce hoduje się krowy na mięso?


Nie ? Nie choduje się byków Simentali na mięso, obok krów Holsztynek na mleko ?

Autor:  Sobtainer [ 11 mar 2012, 19:45 ]
Tytuł: 

Mendol napisał(a):
Sobtainer napisał(a):
A od kiedy tak w ogole to wolowina zrobiona przez moja matke w postaci zrazow, bitek czy gulaszu jest nie dobra? bo pamietam przez cale zycie ze nigdy byla nie dobra... zawsze totalna odjebka z buraczkami i kasza gryczana.


ale ty rozumiesz o czym piszesz czy nie bardzo? :)
my rozmawiamy o stejkach, a nie zrazach/bitkach :)


Nie, ja tu widze posty ze wolowina w polsce jest chujowa z czym sie totalnie nie zgadzam.

o tu:

Piszpan napisał(a):
oczywiscie zaczalem go przekonywac chyba z mendolem ze w polsce nie ma odpowiedniego miesa wolowego w sklepach i ze bedzie kapec tak czy siak.


ekhm, chyba ze "odpowiednie" oznacza odpowiednie na stek ;P no dobra you win, jest tyle ostatnio tematow na forum ze zaczytuje sie w kazdy oprocz tego, a najbardziej mi sie podoba o mieszkaniu deszruma ogrodzonym plotem vs domek w lesie

Autor:  Havok [ 11 mar 2012, 19:49 ]
Tytuł: 

Dana napisał(a):
Nie ? Nie choduje się byków Simentali na mięso, obok krów Holsztynek na mleko ?

Nie jestem ekspertem od rogacizny, pewnie cośtam sie hoduje, ale to chyba nie ta skala co w takim uk.

Autor:  Piszpan [ 11 mar 2012, 19:50 ]
Tytuł: 

@razoth w 1 poscie.

@sobtainer bo jest chujowa, na steki.

Autor:  Asmax [ 11 mar 2012, 19:56 ]
Tytuł: 

No rzeczywiscie - tak jak myslalem na bazie octu balsamicznego.

Chuj z takim stekiem, w taki sposob to sobie mozna karkowke na grilla na dzialke doprawic a nie wolowine.

EDIT: A jak ktos twierdzi, ze mamy dobra wolowine to albo ma cos ze zmyslami, albo jest wegetarianinem.

Fakt, bitki ujebane do granic mozliwosci sa zjadliwe. To samo zraziki, uklepane, z musztardka, usmazone a potem 10h duszone - zjadliwe. Ale nadal twarde.

Autor:  Dana [ 11 mar 2012, 20:31 ]
Tytuł: 

Havok napisał(a):
Dana napisał(a):
Nie ? Nie choduje się byków Simentali na mięso, obok krów Holsztynek na mleko ?

Nie jestem ekspertem od rogacizny, pewnie cośtam sie hoduje, ale to chyba nie ta skala co w takim uk.


Nie wiem jak z konkretną hodowlą, ale u nas jest w sumie więcej bydła niż w UK.

Autor:  Neonin [ 11 mar 2012, 20:35 ]
Tytuł: 

ja jebie ale dlaczego we flames ?

Autor:  Piszpan [ 11 mar 2012, 22:35 ]
Tytuł: 

Neonin napisał(a):
ja jebie ale dlaczego we flames ?


bo to sie zwykle tak konczy ;)

karkowka srowka amsax wazne ze steku nie trzeba zuc godzinami.

Autor:  Asmax [ 11 mar 2012, 23:29 ]
Tytuł: 

No to smakóweczka jak Ci odpowiada taki stek wołowy!

Autor:  Piszpan [ 12 mar 2012, 10:21 ]
Tytuł: 

Asmax napisał(a):
No to smakóweczka jak Ci odpowiada taki stek wołowy!


zrobiony wlasnorecznie w domu? taki zawsze.

Autor:  Asmax [ 12 mar 2012, 10:25 ]
Tytuł: 

No ok, dlatego mowie - ile ludzi tyle gustów.
Dla mnie i dla wielu innych takie przyrządzanie wołowiny to lekka profanacja ale luzik, skoro Tobie smakuje i znajomym tez to gutten apetit.

Autor:  mrynar [ 12 mar 2012, 10:52 ]
Tytuł: 

Asmax napisał(a):
W Selgrosie jakby ktos nie wiedzial jest argentynska z rostbefu za 111zika i z antrykotu za jakies 90zlociszy / kg/.


W macro tez z reguly jest.

Na prawdziwego steka warto wydac te pare zloty wiecej i kupic porzadne mieso, ale powiem szczerze ze zdarzalo mi sie jesc tez dobre medium z (chyba) polskiej wolowiny (napewno nie argetynskiej).

Generalnie to na steki zazwyczaj chodze do knajpy i zamawiam medium rare.
Kiedys jadlem prawdziwe rare i powiem szczerze, ze tak srednio mi smakowalo (z 90% miesa bylo surowe).

Strona 2 z 4 Strefa czasowa: UTC + 1
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group | Copyright © 2001-2012 MMORPG.pl Team