Hehe jesteście śmieszni. Musicie najpierw znaleść dowody oraz pokazał dokładnie w którym miejscu łamią prawo... zastanówcie się troche zamiast obrzucać błotem, bo któs pomyślał jak robić innych frajerów w bambuko...
EA doskonale wie o wszystkich shardach RunUO i nie ma zamiaru nic z tym robić. Po drugie, shard moongate nie otrzymuje żadnych zysków z serwera a co za tym idzie gry.
Jest to Darowizna.
Swoją drogą cała sprawa była już w uwadze. Może pamiętacie? (dzięki mnie
).
Po 2 mam pytanie dlaczego piszcei tylko o tym jednym konkretnym shardzie, jak sa skardy na których gra 600+ 1000+ osób gdize połowa daje na donate... na MG gra tylko 160+ 230+ osób na raz więc dlaczego nie zajmiecie się także innymi shardami ;].
Jak się dowiedziałem od graczy i nie tylko, shard " zarobił " na siebie już około 50 000zł.
Swoją drogą mogę zapewnić, że nie będzie wszczęte żadne postępowanie w tej sprawie przez prokuratore. Dorośniecie, zrozumiecie.
Uważam, że cała sprawa jest śmieszna, a także proponuje przejrzeć całą waszą zawartość dysku, i sprawdzić, czy jest tam jakikolwiek piracki plik.
Zapewne szukać takiego nie będzie trudno.
Odnośnie Xanth'a proponuje by przeczytał to co napisał i wrócił do szkoły podstawowej by mógł się nauczyć czytac ze zrozumieniem.
konrador napisał(a):
jak sie komus zarzuca piractwo to wypada najpierw spojrzec na siebie
Zarzuca? Sprawa jest naprawde bardzo prosta i nie ma sie tutaj nad czym rozwodzic: ekipa Moongate.pl prowadzi serwer wbrew licencji wykorzystujac zasoby gry, ktore sa wlasnoscia EA, pobierajac przy tym oplaty - przypominam - za cos, co nie jest ich wlasnoscia. I to jest fakt.
Ty natomiast teoretyzujesz sobie luzno, jak kazdy emulatorkowiec zreszta, na temat ewentualnego posiadania nielegalnego oprogramowania przez osoby emulatorkom przeciwne.
Swiat sie zmienia, a wiekszosc emulatorkowcow wciaz tak samo pusta.
Pajac. Prosze wskazać gdzie i kiedy są pobierane opłaty.
Są tylko darowizny co jest zupełnie odmienną rzeczą. Wy macie 17 lat, że takie głupoty piszecie?
Emu jest RunUO, które zostało rpzez EA zaakceptowane.
ziutek napisał(a):
No widze ze panowie niestety nie sa w temacie moze wytlumacze pare spraw bo chyba wszyscy ( lub znakomita wiekszosc ) nie ma pojecia o czym mowi.Po pierwsze , sprawa płacenia podatku jak wiece na moongate panuje Donate czyli darowizna , gdybyscie przeczytali pre fachowych artykulow prawnych wiedzielisyscie ze podatek od darowzny płaci sie za kwote minimum 7,5 tys pln ( kazdo razowo) wiec smiem twierdzic ze nikt nie wydal tyle JEDNORAZOWO ( choc oczywiscie moge sie mylic , jesli sie myle to ouh......).Po drugie co sie tyczy odpalania darmowych ( pirackich. choć o tym zaraz) serwerow od jakis 2-3 lat jest to w pelni legalne z prawnego punktu widzenia , byla sprawa sadowa EA vs Runuo Team , sad jednoznacznie orzekl ze stawiane free serverow jest legalne co wiecej przedmioty in game nie nalerza do Ea tylko o ownerow tych przedmiotow czyli de fakto donate tez jest legalne , co sie tyczy clienta i uzywania go sąd orzekl ze wina obarcza sie graczy ze uzywaja go niezgodnie z zastosowaniem wiec musielisbyscie zaskarzyc ok 4 tys graczy tych serwow .Po 3 nie mozecie sie przyczepic do wykorzystywania loga bo robi to kazdy shard wiec musielibyscie zlorzyc donos na kazdy shard a doatkowo na siebie na bezprawne umieszczenie grafiki z uo w swoim logo.
Pozdrawiam Ziutek
SEDNO SPRAWY NIE WIEM CO JESZCZE MOŻNA W TEJ SPRAWIE POWIEDZIEĆ.