Rzeznik napisał(a):
A wracając do samej ochrony SKOK przez PIS, to frapuje mnie jedna rzecz i może mi będziesz w stanie odpowiedzieć, bo nie śledziłem tego tak bardzo.
Jakim cudem PIS cokolwiek blokował po 10 kwietnia 2010? PO była w stanie przeprowadzić wszystko co chciała przecież, OFE w 2 czy 4 dni klepnęli.
Potrzebowali większości konstytucyjnej żeby nadzór już w 2010 wepchnąć? Po co czekali 2 lata?
Jak widać po Wołominie, nie tylko PIS było na ręke chronić SKOKi przed kontrolą...można wyciągnąć taki wniosek w związku z tym 2 letnim nicnierobieniem?
kierujesz ustawę do Trybunału Konstytucyjnego, a tam ona tkwi przez parę lat.
Rzeznik napisał(a):
Czyli trza za SKOKi piętnować PO i PIS po równo.
PiS za czerpanie z nich korzyści finansowych, a PO za czerpanie korzyści finansowych co najmniej porównywalnych jak widać po Wołominie i do tego jeszcze korzyści politycznych
jeżeli PO czerpało finansowo ze skok to po co tworzyć ustawę która to zablokuje?
Rzeznik napisał(a):
Mam nadzieje, że Wipler z młodymi wejdzie do Sejmu. Trzeba ludzi którzy coś rzeczywiście robią i chcą w tym kurwidołku coś zmienić, a nie tylko mówią że robić będą.
Tak wiem, łudzę się, ale przynajmniej na razie Wipler spełnia moje oczekiwania wobec polityka w dość znacznym stopniu.
Wipler ostro angażuje się w obronę skok czy to oznacza ze był/jest opłacany z pieniędzy skok?