White Trox napisał(a):
chodziło mi bardziej o to, że w Polsce zawsze muszą być ludzie przy kasie, bo prawo stoi po stronie przestępcy i czegoś takiego jak jest w niektórych sklepach w uk, że żywej obsługi nie widzisz w Polsce nigdy nie będzie, ba nawet chcą podnieść stawkę do której można kraść bez konsekwencji.
Nie starczy 2 ochroniarzy? nie musza wszystkie kasjerki zniknac. Chocby zdecydowana wiekszosc zaskutkuje niezadowoleniem spolecznym i brakiem pracy dla wielu osob.
Isengrim - Podejdz do sciany i mocno w nia zajeb. Zrozumiem dodatki i bonusy dla posiadania dzieci, ale kurwa podatek dla singla to kretynizm, czy jednostki wolnej. Jednostke chuja obchodzi jakis tam rozwoj cywilizacyjny, dla niektorych wrecz zmiany typu automatyzacja jest zla, bo traca prace itp. i nie umieja spojrzec na ogol. Napisales, ze doprowadzilo to do dominacji cywilizacyjnej, przecietnej jednostki to nie obchodzilo za bardzo. Jednostke obchodza bardziej przyziemne rzeczy.
Taka PRORODZINNOSC w chuj nie dziala dla mnie motywujaco do posiadania dzieci. Raczej na przymus, a takim czyms to nie powinno byc. A w wieku 25 lat to czesto tacy siedza jeszcze na garnuszku rodzicow bo dopiero skonczyli studia i nie ma pracy, a co dopiero o zakladaniu rodziny mowic. W ogole tak jakby single mieli jakos w chuj zajebiscie. W moim otoczeniu rodziny na tyle pomagaja, ze kuzwa zyc nie umierac, wszystko sie za nich robi. (nie twirdze, ze to jakos dobrze. Moim zdaniem bardziej zdrowo byloby gdyby mieli mozliwosc sami sobie poradzic)
Wiekszosc ludzi chce miec dzieci, z roznych powodow, na pewno nie z powodu optimum cywilizacyjnego. Sam, gdyby mi sie szybciej polepszylo pewnie bym sie szybciej zdecydowal. Ale w wieku 25 lat ni chuja nie chcialem miec dzieci, mam 27 i dalej jeszcze nie za bardzo. Wole pozniej (przepraszam, ze jestem bezproduktywym smieciem, ktory oslabia rozwoj naszej cywilizacji). Ale w Twoim mniemaniu mialbym od 2 lat placic bykowe. Wole by ludzie mieli szanse sie bogacic, a nie im dopierdalac oplat. Wieksza prorodzinnosc z tego bedzie.
Dojeb jeszcze jakis podatek by nam zapewnic optimum cywilizacyjne.
edit. zgodze sie z tczewiakiem.