No jak widać niewiele rozumiesz i łykniesz wszystko co ci socjaliści poprzez populizm sprzedają.
http://www.money.pl/gospodarka/unia-eur ... 99425.htmlCo ciekawsze fragmenty:
Cytuj:
Juncker poparł zasadę zrównania wynagrodzeń za świadczenie takiej samej pracy. O wyeliminowanie dumpingu socjalnego, zarzucanego krajom Europy Wschodniej, w tym Polsce, apelowali w środę także europosłowie. - Za taką samą pracę zawsze przysługuje taka sama płaca. To stara reguła, do której należy wrócić - oświadczył szef KE.
Cytuj:
Juncker mówił też o ściślejszej integracji strefy euro. - Jestem za wprowadzeniem wspólnego skarbca europejskiego. Oczywiście trzeba będzie porozmawiać o szczegółach, ale strefa euro powinna być oparta na wspólnym europejskim skarbcu na bazie mechanizmu stabilności. Wydaje mi się to rozwiązaniem koniecznym - oświadczył.
Cytuj:
Szef KE opowiedział się za opodatkowaniem zysków przedsiębiorstw w krajach, w których zostały wygenerowane. - To jest zasada zdroworozsądkowa i Komisja zadba o jej faktyczne wdrożenie w Europie - oświadczył. Furtka w postaci opodatkowywania zysków w innym kraju niż ten, w którym te zyski zostały wytworzone, naraża budżety państw członkowskich na straty. Międzynarodowe korporacje transferują bowiem swoje przychody do rajów podatkowych, gdzie płacą bardzo niskie podatki lub nie płacą ich w ogóle.
Czyli propaganda dla ciemnego ludu. Ciemny lud to kupi. W końcu "będą wyższe zarobki". Przy okazji jednak gwałtowny upadek małych firm, utrata miejsc pracy i wzrost cen w sklepach.
Do tego pełna kontrola nad firmami przez urzędasów. Korporacje wyniosą się z UE, kolejny spadek ilości miejsc pracy. Wygląda na to, że destabilizacja Ukrainy była celowa i na wiele lat opłacona. Teraz wystarczy ustabilizować i firmy wyniosą się tam, bo to poza UE.
Opodatkowanie zysków - typowy argument socjalistów. A o ile prościej i transparentniej byłoby opodatkować obroty lub uszczelnić VAT. Eh ten socjalizm...
No i macie odpowiedź co ma przysłonić bullshit o nagłym napływie imigrantów. Ludzie zajmą się gardłowaniem o ciapakach, a dadzą sobie uciąć rękę przez socjaluchów w międzyczasie.