Mark24 napisał(a):
tak naprawdę w dupie też mam czy walczą o ropę czy o świecące kamyki czy o błyszczące kamyki.
Faktem jest, ze chodzi o strefy wpływów i kasiorę.
Wolę jak poszerzy się NASZA strefa wpływów i nasi zarobią niż obóz przeciwnika. Tylko dlatego popieram działania USA.
Interesujące, jakim cudem poszerzy się NASZA strefa wpływów? Mówiąc nasza masz na myśli zachodni świat?
Załóżmy na chwilę, że Assad przegrywa
![:cry:](./images/smilies/icon_cry.gif)
i amerykanie wprowadzają demokrację i co wtedy? Irak 2.0 500km bliżej do Europy.
Super kurwa plan.
Cytuj:
I możecie dalej pierdolić o swojej stabilizacji (hahahaaha),
Dzięki Panu prezydentowi Baszszarowi al-Asadowi Syria była krajem stabilnym, bezpiecznym, rozwijającym się i tolerancyjny dla wszystkich religii. Niestety z powodu wpierdala się amerykanów zawsze i wszędzie zaczęli oni wspierać bandytów i terrorystów widząc w nich szansę na obalenie "faszystowskiego" rządu. No jak nie ma demokracji i to jeszcze demokracji na wzór zachodni no to trzeba płynąć i bombardowaniem zmusić miejscowych do tego żeby się wyzwoli i wprowadzili sobie "najlepszy" ustrój na świecie, a jak ktoś się nie zgadza no to mu w ryj (dadzą).
Naprawdę jakie ma znaczenie dla samych Syryjczyków i Bliskiego Wschodu kto im pomaga (i to tylko pośrednio!) przed terroryzmem politycznym (usa, tylko przypominam, że amerykanie bombardują bez pozwolenia Syrii terytorium syryjskie i wspierają bandytów i terrorystów) i militarnym (isis)?
Cytuj:
zakończeniu imigracji (buhahaahaa),
Rozmowa jest o Syrii, a nie o jakiś murzynach z Afryki, a przed Syryjską Wojną Domową imigracja Syryjczyków była niewielka (mniejsza niż Polaków
![:roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
)
Cytuj:
zlikwidowaniu ISIS (buhahaahahahaah)
Możesz nie wierzyć w skuteczność szybkiego pokonania ISIS gdyż amerykanie zrobili w tym temacie bardzo niewiele. Zaorane.
Cytuj:
i co na tym zyska Europa (zapomniałem: buahahahaha)
Zmniejszenie imigracji Syryjskiej, zwiększenie stabilności na Bliskim Wschodzie, zniszczenie ISIS, rzeczywiście nie wiele.
Cytuj:
A ja dalej będę z was głośno brechtał.
Może to być objaw choroby psychicznej, idź się przebadaj.