Mendol napisał(a):
hehehe kurwa, rzeznik, a gdzie ja napisalem, ze bede na niego glosowal?
dla mnie jako twarz w tv/polityce jest nowy. czasy uw to czasy naszego liceum/studiow, wiec w chuj dawno.
tylko KRUL nie zmienia pogladow
nigdzie nie pisalem, ze odpowiadaly mi rzady po. nie wiem dlaczego twierdzisz, ze petru to bedzie to samo, moze pominales sie z powolaniem i powinienes zostac wrozbita rzeznikiem.
Mendol, to fakt, nie napisałeś wprost, ale uznałem, że nie pisałbyś o nim, że to nowa jakość, że taki spoko loko ekspert ot tak, bez przekonania, że oddasz na niego swój głos.
UW to dawno, ale doradca Tuska to już nie dawno, eksperckie opinie w TV uzasadniające ruchy Tuska typu VAT, OFE to też nie dawno.
Dlatego pisze, że to będzie to samo...zresztą Petru to Keynsista. Zero wizji zmian, które dałyby nam w UE przewagę konkurencyjną jak choćby głęboka reforma podatkowa. A my tego potrzebujemy jeżeli mamy wyjść z pułapki średniego dochodu i dogonić poziomem życia państwa zachodu.
Tor, jak będziesz tak głosował, to rzeczywiście nigdy nie będzie taniego państwa, z niskim poziomem biurokracji i z prostymi podatkami nie opartymi o dochód a o konsumpcje. Dopóki się ludzie inteligentni nie ogarną i nie przestaną się łapać na kolejne inicjatywy "nowych, świeżych" Palikotów w Swetrach, to nic się nie zmieni.
Zszedłem na ziemię właśnie, za to ty bujasz w obłokach absurdu, jeżeli uważasz, że Petru coś Ci da. Co najwyżej da Ci garba na starość od zapierdalania na pensje prezesów w bankach...no i panów co wrócą z emigracji na emeryturke