Cytuj:
1- tak to jest populizm, za który kiedyś zapłacimy, co więcej tak w sumie jest to niesprawiedliwie społecznie
Czyli lepiej tą kasę rozpuścić w budżecie jak robili poprzednicy i zastanawiać się czy nie podnieść jakiegoś podatku lub zajebać kasę z ofe ?
Cytuj:
2- VAT- tu się zgadzam z PIS- ale przez 2 lata już dawno powinny być pierwsze zatrzymania, zarzuty i wyroki- wiec to jest tylko gadania pod publiczkę czy nie?
Czyli jednak odcinasz się od świata otaczającego i jeśli gw lub tvn nie napiszą to nic nie wiesz ?
Cytuj:
3 - też się zgadzam z PIS - kuratorzy 140 letnich osób- no sorki to od razu było wiadomo , że to przekręt- ale tak jak wyżej- olbrzymia ilość tych spraw a zarzuty usłyszało ile osób?
Jeśli w tym procederze brały udział nad elity i nadludzie z kast, których nie ruszysz w żaden sposób bo zaraz wylegają ze świeczkami na ulice to nie uważasz że to nie dziwi że sprawy reprywatyzacji są umocowane prawnie i nic z tym nie zrobisz, można jedynie poszaleć z komisją weryfikacyjną.
Cytuj:
Jestem za walką z wszelkimi oszustami i tu jest mi obojętnie kto się za to weźmie- jeśli robi to PIS to ja ich w tych działaniu nie to że popieram , ale wręcz im klaszcze. Ale niech się wezmą za to konkretnie a nie pierdolą od 2 lat, że się wezmą.
I niech się też wezmą za SKOKI- wyjebać na coś 4 mld i nie widzieć problemu to oznaka, że układy dotyczą wszystkich.
haha, no tak SKOKI, afera bilbordowa, książka o antonim - tak to są afery, poczytaj konkrety gdzie jakie sprawy się toczą, dlaczego odroczenia są dziesiątkami i miesiącami, dlaczego amnezja panuje u wszystkich itd, chyba że chcesz więcej bilbordów tłumaczących jak jest ?
Cytuj:
A w czym jest mi lepiej lub gorzej? - widzisz ja osobiście nie poczułem ŻADNEJ zmiany na plus a czuje sporo na minus- podwyżki opłat, większe zusy srusy, dodatkowe obowiązki w firmie, inflacja, przez co więcej płace w sklepach- tu troche tam trochę i się uzbiera.
lol, nie pierdziel o inflacji bo tu raczej specjaliści mają inne zdanie, balansuje to umocnienie złotówki, a wzrost płac napędza inflacje, do tego dochodzi że nasze płody rolne i przetwórcze trafiają w większej ilości na rynki zagraniczne, masz przykład legendarne już w tvn MASŁO.
Cytuj:
Ale może się mylę- daj mi jakiś przykład kogoś kto nie bierze 500+ i mu się polepszyło.
Ja nie biorę 500+ i dzięki uwaleniu towaru "vatowskiego" mam zlecenia od paru firm, które zapowiadały wycofanie się z rynku, a teraz się rozwinęli.
Cytuj:
Do tego dochodzi fakt mojego samopoczucia gdy widzę i słyszę co ten PIS wyrabia- ale to już moje subiektywne odczucie.
Ale co wyprawia ?