Niah napisał(a):
Głupie dziecko. Stanęli w rozwoju dlatego, że przegrali walkę o supremację w Hiszpanii, na Bałkanach, na morzu Śródziemnym. Do tego najazdy barbarzyńców którzy nieśli w ręce krzyż i zło w sercu. Zniszczenie Bizancjum, najazd Mongołów, jak powstawały takie państwa jak Irak czy Syria. Ogarnij to. .
Głupie dziecko. Czyli wg Ciebie KAŻDY kraj / naród , który przegrał walke o supremacje staje w rozwoju
jeśli wy dajecie mi przykłady to ja też tu mogę rzucić kilka- , akurat Tobie Niah powinno dac do myślenia bo zdaje sie ,że historią też się interesujesz- a co powiesz na takie Państwa jak : Dania, Szwecja, Holandia- one kiedyś w EU były istnymi potęgami- niestety przegrali walkę o supremację- ale czy w związku z tym stanęli w rozwoju czy OBECNIE dalej należą do czołówki rozwiniętych krajów?
a co z takimi krajami jak Japonia czy Chiny- tam to dopiero było odcięcie się od świata i stagnacja gospodarcza ( w imię interesów określonych grup społecznych ), jakoś teraz też dobrze sobie radzą
czyli dałeś argumenty trochę słabe
czyli dalej ulegacie temu co piszę- biedni arabowie to przez nas tacy są- co NIE DO KOŃCA jest prawdą
@junkier
chyba zdajesz sobie sprawe ,że na końcu tego zdania dałem uśmieszek, a po drugie przyjmując poniekąd słuszną tezę ,że atak terrorystyczny to jednak zbrodnia, , to arabowie nie robią tego z pobudek niepodległościowych uwarunkowanych historycznie- zupełnie inne światy
czasami niby podobne przypadki mają różne podłoże i to robi diametralną różnice
ja tylko próbuje napisać ,żeby nie doszukiwać się winnych wszędzie tego ze jacyś fanatycy zabijają bezbronnych cywilów - przeciez jak taki teraz czyta to forum to myśłi- no qrde faktycznie to nie moja winna- oni mój naród tak stłamsili, że teraz czas na rewanż