raggnarok napisał(a):
Ja tam jestem spokojny o poziom trudnosci gry i watpie zeby Wilson klamal ludziom w zywe oczy. Chyba juz troche przesadzacie z tym snuciem teorii spiskowych i robieniem z nich takich skurwysynow.
Nie sądzę aby Wilson łgał w żywe oczy ale.. Pracując już tyle lat w Blizzardzie może mieć doświadczenie w tym jak firma nagina się pod naciskiem żądań fanów. Blizzard to kombajn do tłuczenia kasiory, nie ma się co oszukiwać. Jak fani tupną nóżką to Blizzard szybko zmieni front i wymyśli na poczekaniu do tego stosowne usprawiedliwienie. Trochę mi z tego powodu żal gości takich jak Wilson bo muszą potem świecić oczami za decyzje które podejmuje nie developer ale dział marketingu. Za przykład masz choćby Followersów. Pierwotnie to miał być feature dla Normala, heh - już nie jest :/
Cytuj:
Po pierwsze, Diabelek zawsze polegal na farmieniu itemkow - naprawde na to narzekacie?
Na razie nie. Zacznę narzekać jak się okaże, że już w Nightmare będę musiał grindować golda aby móc naprawić sprzęt. Zbieranie itemków jest spoko dopóki cieszy, jak zaczyna przypominać pracę w kopalni to już trochę nie bardzo.
Cytuj:
Po drugie, Blizz od razu powiedzial, ze content bedzie solowalny, a granie w grupie ma te przewage ze zabijasz wszystko szybciej, czyli wiecej dropow.
Taa, z tymi grupami to będę mieć problem. Lubię grać spokojnie, odkrywać całą mapę, przeszukać każdy kąt, posiedzieć w mieście grzebiąc w stashu (teraz jeszcze craftując) - prędkość akcji przekłada się niestety na ludzi w grupie w ten sposób, że zaczynają pędzić na oślep przed siebie jak dziki, a to już mnie nie bawi. No cóż, może znajdzie się ktoś o podobnych gustach do systematycznego
zwiedzania Sanctuary
Cytuj:
Po trzecie, tierowanie nie bedzie tak latwo zrobic, a na pewno nie beda mogli sobie nerforwac calej gry/danego poziomu trudnosci, tylko po to, zeby wprowadzic lepsze itemy. Jak juz to beda raczej wprowadzac dodatkowa zawartosc dla postaci z lepszymi przedmiotami, a to chya dobrze? Zreszta to tez nie nastapi za szybko imho, bo farma Inferno zajmie duzo czasu.
Właśnie, mam nadzieję, że zmiany nie będą następować zbyt szybko jedna po drugiej. Prawdę mówiąc to byłbym szczęśliwy gdybym zdążył przejść grę od A do Z jeszcze przed tym, zanim zaczną obniżać poziom trudności. Bo to nastąpi, jeśli nie bezpośrednio przez tweak mobów to przez dodanie nowego, mocniejszego sprzętu lub tweak skilli i atrybutów postaci.