Piszpan napisał(a):
junkier jak nie rozumiesz roznic miedzy mafia i jej istnieniem a isis i jego istnieniem w europie nie moja wina
A to są jakieś? Myślałem, że jakby jakby wszyscy szantażowani przez mafię poszli na policję to by przestała istnieć. A skoro nie zawiadamiają władz to na pewno dlatego, że lubią jak im się zabiera pieniądze a podświadomie sami marzą, żeby być człowiekiem z miasta.
Cytuj:
ale moze poczytaj troche o religi o isis o islamie to sobie wyorbisz pojecie zamiast cytowac tvn.
lol
tzn. będę miał pojęcie jak wrzucę 20% światowej populacji do jednego worka?
Jakie ty masz pojęcie o czymkolwiek skoro uważasz, że typowy tok rozumowania typowego emigranta odnośnie ISIS wygląda tak:
Cytuj:
to sa nasi i w sumie to moze nawet ich popieram bo za kilkadziesiat lat to bedzie i tak nasze
Cytuj:
i tak jak embe napisal roznica miedzy emigracja syryjczykow nastawionych na zasilki a uchodzcow z jugoslawi ktorzy szukali jak najblizej miejsca spokojnego, ogromna.
Uchodźcy z Jugosławii nie uciekali do najbliższych geograficznie/kulturowo państw, tylko na bogaty zachód. Twój argument jest inwalidą, ale przecież nie masz zielonego pojęcia jak zachowują się ludzie w czasie wojny, tylko wyczytałeś gdzieś w internecie, że powinni spieprzać do najbliższego spokojnego kraju.
Cytuj:
nie mowiac o tym (sam znam przyklady jugoslowian siedzacych teraz w austri, pracujacych i dobrze zarabiajacych). e]
brakuje tylko zebys jebnal o emigracji polakow na zachod i porownal do syryjskiej.
Nie ma potrzeby. Jestem pewny, że na zachodzie jest masa podobnych wam ludzi dla których wszyscy Polacy to nieroby i złodzieje przyjeżdżający po zasiłki.