Oyci3C napisał(a):
Tor naprawdę pierdolisz. Nie chce mi się głębiej wdawać w dyskusję ale to jakie u nas są ceny i dlaczego mój znajomy co 3 lata siedział na kontrakcie w USA dostał szoku jak tu przyjechał nie bierze się z kosmosu.
Tam za 100 dolków pchał dwa wózki wypchane żarciem na 2tyg i masą innych rzeczy. U nas za 300+ pln miał połowę wóżka bo kupował produkty do których był przyzwyczajony.
Tam gacie bossa czy portki hilfingera to jak u nas bigstar a tutaj pojechał do Klifu w Gdyni i mu oczy wyszły na ceny, braki i ogólnie kupę gówna.
Nie może się doczekać aż wróci do USA bo to co tam zarobił przeżera tutaj.
Dokładnie z tych samych powodów plebs w Polsce pije Lavazze, którą uważa za high end kawę jak to jest po prostu śmietnik.
Z tych samych powodów Biedronki w Polsce królują bo wstrzelili się w niszę ze względną jakością, narzucając producentom drakońskie warunki ale umożliwiając niesamowite pole do zbytu.
Także pls nigga nie spieraj się ze mną bo i osobiście znam dostawców, zajmuję się IT logistyką JMD po części, znam kontrolę jakoście oraz narzucane standardy oraz dobrze wiem co się dzieje z tymi co tego nie spełniają albo lecą w chuja.
Zakończ Waść.
Ok, zostańmy przy swoich opiniach, ja bazuję na ekonomii. Jak metodą wyboru bywa odwrócona licytacja to w tym kraju wiem jak to się skończy w kwestii jakość. Żywność przemysłowa tylko i wyłącznie jest w stanie dać niską cenę. Standardy jakości nie odnoszą się do jakości użytych składników. McDonald tez ma standardy jakości, zapewne wysokie. Wystarczy poczytać często etykie, żeby zrozumieć dlaczego szynka z wody powstała w tym kraju.
A co do cen to opisałem problem. Pytanie co wrzuca do koszyka twój kolega, bo w USA trash food w wallmart itp. też jest na porządku dziennym. Żarcie marketpwe w Polsce jest akurat bardzo tanie.
@Mrynar Możecie z Mareczkiem powtarzać to sobie, rozkoszując się KFC w niedzielę. Chociaż ty może kurczaczkiem z intermarsze. Antybiotyki w hodowlach są powszechne na całym świecie. W USA regulacje dopiero raczkują, w Polsce ktoś sobie może pozwolic na stratę chowu? Ta kurwa jasne.