Aldatha napisał(a):
co maja robic? ,zaczac sie cenic,nie wazne masz doswiadczenie czy nie,poswiecasz cenny czas,niech za niego zaplaca,mniej ale wynagrodzenie sie nalezy
jak raz obnizysz poprzeczke to niestety musisz sie tego pozniej trzymac i skok o szczebel w gore jest juz utrudniony
pamietam jak jeszcze studiowalem we wroclawiu poszedlem na rozmowe do jakiegos biura projektowego, powiedzialem ze chce 2k na reke, pani mi powiedziala ze nie jestem tyle wart - wiec sobie pomyslalem - no to ile ona chce placic doroslemu facetowi konczacemu studia i chcacemu pracowac i sie uczyc - pińcet złotych ? dobre bylo to ze spotkalem tam wtedy 3 osoby z roku lol
rok potem spotkalem ludzi z roku - 600 na pol etatu im ktos dal - teraz siedza w anglii
wiec o jakim cenieniu ty tutaj mowisz, jak ktos juz przy 2k na reke na umowie o dzielo dziekuje Ci za wspolprace bo wie ze za drzwiami jest 3 twoich kumpli lol
tak wyglada chujowa rzeczywistosc poza swiatem IT
dlatego smiesza mnie takie kozaki pokroju robala i tczewiaka ktorzy klepia jakis chujowy kod i maja o sobie niesamowite wyobrazenie bo dostaja troche wiecej niz srednia krajowa - i mysla ze to dzieki niesamowitym umiejetnoscia - a mieli po prostu troche farta ze trafili do IT a nie do zbierania burakow