Cytuj:
- TK nie istnieje, można teraz więc wprowadzić DOWOLNĄ ustawę, która każe ci zrobić to co pomyśli rząd
Mocno naginana teza, to że TK zostało przeorane przez PiS to wiemy ale zapoczątkowało to PO z Rzeplińskim na czele, który był pierwszym tak mocno upolitycznionym prezesem TK.
TK w obecnym składzie i w obecnych przepisach działa i nadal większość może mieć opozycja.
Cytuj:
- sędziowie też niedługo będą wg klucza politycznego, Ciebie to może faktycznie bezpośrednio nie dotknie
Kłamstwo bo nikt nie robi skoku na cały skład, a jako że mamy demokracje to uważam że trzeba słuchać większości i najwyższa pora na zreformowanie tej patologii.
Cytuj:
- Polska na arenie międzynarodowej jest pośmiewiskiem ( wcześniej byliśmy wzorem z Europy wschodniej)
To sa twoje i opozycji kompleksy, fakt że szef MSZ jest geniuszem psucia opinii ale bez przesady, mało co by było słychać jakby nie tak rzetelnie donoszący dziennikarze opozycyjnych mediów, którzy jednak mają przebicie w lewackich zachodnich mediach.
Cytuj:
- polska armia w rękach szaleńca- wycofuje się przetargi na sprzęt i opowiada banialuki o zakupach (bez offsetu)
- polską armię upodlono- generałowie zwalniani przez aptekarza, któremu zresztą muszą salutować wyżsi oficerowie
O Antonim wiele można napisać ale szaleńcem bym go nie nazywał, armie mamy powoli oczyszczaną z betonu komunistycznego i postkomunistycznego, nikt ich nie chciał tknąć tylko przypinali kolejne medale, zaliczony fail z śmigłowcami ale nowa formacja i nacisk na zaopatrywanie w sprzęt produkowany w naszej gospodarce to duży plus, który przełoży się kiedyś w przyszłości na gospodarkę i stan armii.
Jak jakiś idiota salutuje pracownikowi MSZ to sam powinien potem podać się do dymisji.
Cytuj:
- inwestycje w Polsce spadły DRASTYCZNIE
Wskarz mi te inwestycja, z których zrezygnowano bo rządzi PiS, inwestycje rysują zawsze sinusoide, a obecnie wielu inwestorów zastanawi się dwa razy czy pakowac kasę do państwa gdzie sąsiad ma wojne z sowietami, do tego dochodzą fundusze unijne, które zaczną produkowac inwestycje od 2018 roku.
Cytuj:
- niski PKB
Oczywiście to wina PiS, ale jakby był wzrost to oczywiście zasługa PO
Jak połączymy to z średnią w EU to nie jest źle.
Cytuj:
- powrót inflacji
Co jest błogosławieństwem w gospodarce i powie ci to każdy specjalista.
Cytuj:
- wyższe opłaty dla przeciętnego Polaka- podatki bankowe itp , których NIE MIAŁ ODCZUĆ Kowalski jednak są odczuwalne
Nadal jest konkurencja na rynku, ja nie ponosze żadnych kosztów ani na prywatnych ani na firmowych kontach bankowych, chyba na siłę szukasz argumentów, a pamiętaj że ci co podnosili mieli to już zaplanowane przed dojściem do władzy PiS.
Cytuj:
- wprowadzenie kosztownej reformy edukacji (akurat likwidacje gimnazjów popieram) bez głowy- szybko, na łapu capu, koszmarna podstawa programowa, brak konsultacji i przede wszystkim brak realnych kosztów- które przejdą na barki samorządów- mniej kasy w naszych społecznościach
Bardzo dobra reforma, duży plus dla PiS, problemy wydumane przez krytyków, więle elementów tej reformy szkolnictwa miało natapecie PO, SLD i PSL, teraz to zło bo PiS...
Poziom naszych uczelni drastycznie spada od ponad 10 lat.
Cytuj:
- debilne rozwiązania z dziedziny zdrowia- likwidacja in vitro, pomysły z zakazem aborcji i ostatnia sprawa- tabletka " dzień po" na receptę
Krytykujesz pomysły czy przepisy, bo póki co in vitro było źle zmienione bo trzeba było tylko odciąć od źródełka prywatne kliniki żeby nie marnować miliardów, a tabletka nie wiem o co halo, jaki problem iść do swojego lekarza rodzinnego i mieć rezerwę w przypadku awarii, ja muszę latać po receptę na alertec.
Cytuj:
- totalny skok na stołki- przypomnę, że w rok przejęto więcej stołków niż przez 8 lat rządów poprzedników
Serio to policzyłeś, chyba nie bardzo bo wiele stołków nadal przyrośniętych do dup PSL, PO, SLD i ukryte pod "obywatelskimi" kołami.
Cytuj:
- szukanie kasy gdzie się da - wstrzymywanie wypłat należnych zwrotów VAT + nowe pomysły w tej sprawie ( poczytaj sobie co i jak bo za dużo tłumaczenia)
Bardzo dobry ruch, zdarzają się oczywiście przypadki że uczciwe firmy mają wstrzymania ale poznaj szczegóły to przekonasz się jak gigantyczne przekręty robiono, przykład taniego sprzętu na allegro, który już zarobił na siebie i był upłynniany, teraz trzeba rejestrować nr seryjne towaru wywozowego i nagle towar znikł z dnia na dzień a z allegro.
Cytuj:
- coraz większa rola Kościoła w polityce
Jakieś przykłady czy to takie strzały z dupy, wiecznie wam wpływa na życie kościół, pytam jak i gdzie, serio kur.. bo nie jestem wierzącym ale to są bzdury na potrzeby wojenki politycznej.
Cytuj:
- cofnięcie reformy emerytalnej ( ci inteligentni wiedzą jaki to błąd)
Duży plus i kierunek podobny do takiego jak w Niemczech gdzie po wypracowaniu sobie minimalnej emerytury wielu ludzi z nich korzysta żeby np pomagać dzieciom w wychowywaniu wnuków, w prowadzeniu firm itd, jest to dobra decyzja, argumenty o mniejszych emeryturach są bzdurne bo możesz pracować dalej i zbierać na emeryturę.
Cytuj:
- rządzą 1,5 roku a przy wpadkach stale się tłumaczą- za PO było gorzej, my naprawiamy, choć lemingom to wystarcza
Nie przyzwyczaiłeś się, dwa lata rządów PiS z LPR i Samoobroną pozwoliło na cztery lata usprawiedliwiania faili PO-PSL, a straszenie jarkiem to każda kampania PO.
Cytuj:
- pytaniem zostaje reforma wyborów samorządowych- wprowadzenie zasady działania prawa wstecz to już dla mnie kuriozum- ale to na razie w strefie przymiarek, podobnie jak dłubanie w okręgach wyborczych- Opole, Warszawa itp
Kolejna rzecz do przeorania, patologia w samorządach, królowie na tronach siedzą i trzęsą regionem, w pizdu wyjebać.
Krytyczny będę jeśli nadal głosowanie sprowadzi się na partyjne listy, a nie na ludzi.
Cytuj:
Jest też sukces:
500+, które mnie już nie dotyczy, mimo wszystko pomogło bardzo wielu rodzinom, pomogło wielu z nim wyjść z ubóstwa- pomijam tu wszelkie patologie, bo to można jeszcze poprawić w tej ustawie- ale fakt jest faktem poziom życia wielu Polaków dzięki 500+ się podniósł. Pytanie ile to nas będzie kosztować w przyszłości.
Wymyślili sobie że 500+ dla drugiego i kolejnego dziecka, ja tu widzę głupotę bo trzeba było powiązać to z poziomem dochodów i na każde dziecko.