Highlander napisał(a):
Tor - w ktorym miejscu oczekujesz, ze PiS zabierze Ci pieniadze?
![;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Dolaczam sie do pytania.
I znow wyjasnie. PiS traktuje jako rzady przejsciowe. Trzeba bylo oderwac PO od koryta. Z dwoch powodow:
1. media, sady, rzad zaczely tworzyc jedna zgrana paczke. Niemiecki TVN prorzadowy, agora prorzadowa, TVP prorzadowa.
2. przedkladali gornolotne idee (eu, jak nas postrzega zachod) nad interes kraju i polakow. Chyba nie musze przypominac jak probowali wjebac kraj w kilka tys. uchodzcow. I nikt mi nie wmowi, ze to bylo dla dobra kraju. Takie przyklady mozna bylo niestety mnozyc.
Socjalistow i komuchow trzeba oderwac od wladzy. Wole zmiane i niepewnosc niz kontynuacje rzadow zgranej paczki lewicowych oszolomow. I pisze w tym momencie o calym zachodzie.
W dupie mam gornolotne wyswiechtane hasla ktorymi nas karmili i ktore sam lykalem: liberalizm - skrzetnie ukryty za milionem regulacji, dyrektyw, nakazow i zakazow, wolny rybek - obwarowany nastepnym milionem regulacji, kapitalizm schowany pod dobrze dla nas znanym socjalizmem i poprawnosc polityczna ktora bedzie mnie przekonywac, ze czarny o IQ w okolicy 60 jest tyle samo warty co bialy o IQ 120 bo jest... czarny.
Plusy rzadow zjebanego PiSu: Ostatnia duza afera finansowa byla za czasow PO.
TVN/Wyborcza sledzi kazdy ruch rzadu.
z malych ostatnich rzeczy - rozbita siatka wyludzajaca miliony ze zwrotow VAT.
A ze ministrem zostal jakis idiota bez szkoly. Jak nie bedzie nic robic to odnajdzie sie na swoim stanowisku tak samo dobrze jak przeswietny Rostowski. Czyli wcale.