Rzeznik napisał(a):
o maj gad...
Profeta od kiedy zaczął w tym dziale pisać, nawala w PIS, a o PO twierdzi, że nas przez kryzys przeprowadziło.
Kilkukrotnie dostał odpowiedź skąd się to nasze suchą nogą przez kryzys wzięło (hello życie na kredyt i pobudzenie popytu wewnętrznego przez Zytę i kradzież kasy z OFE)
Teraz napisał cytując wcześniej Morawieckiego
Cytuj:
czyli Polska w ruinie? Wygląda na to, że PO zostawiło PiSowi gospodarkę z silnymi fundamentami i rekordowo niskim bezrobociem mimo międzynarodowego kryzysu.
Co skomentowałem po raz kolejny
Cytuj:
Silne fundamenty, rekordowo niskie bezrobocie, a to wszystko dzięki mądrym, wizjonerskim rządom PO. Czy ty się chłopie czytasz? Z ekonomią to ty za dużo wspólnego nie masz prawda?
To, że Morawiecki coś klepie do kamer w pozytywnym świetle, to rozumiem on musi.
To że Profeta przekłada te dwa wskaźniki na brak Polski w ruinie, wskazując zasługi PO to zupełnie inna sprawa i to komentowałem.
A teraz przestań gryźć na oślep. Otwórz oczy i z zacznij pisać z sensem.
Moim zdaniem PO było rządami na 3 z minusem / 2 z plusem w skali 1-6.
Przeprowadzili nas przez kryzys i nie ma ruiny - jest ograniczony rozwój.
PiS nie potrafi rządzić efektywnie:
- brak strategii geopolitycznej (jesteśmy patrząc na ich działania w opozycji do Rosji i Niemiec)
- szarpanie się z Trybunałem i literą prawa - śmiechu warte i degradujące
- podatki, które zapłacimy w większości my, a są 'na niby' skierowane do innych podmiotów
- sprzeda kukułcze jajo energetyce w postaci kopalni
- może kolejne Możejki? konsolidacja ORLEN, LOTOS i PGNiG
- zwiększanie zadłużenia państwa - czyli kontynuacja polityki PO, tylko jeszcze więcej pożyczymy
- wig20, waluta? piałem o tym od dawna i wygląda, że jeszcze potrwa
- buractwo na wysokich stanowiskach (doświadczenie w zarządzaniu spółką partyjną, minister, które pisze w liście, że ma 'jak najgorsze skojarzenia z niemieckim nadzorem bo miał dziadka w AK')
zobaczymy jeszcze jak wyjdzie:
- 500 zł na dziecko i skąd wezmą pieniądze
- zapowiadane inwestycje
- negocjacje nowego budżetu UE
- dogadanie się z Niemcami albo Ruskimi (na to drugie chyba za wcześnie)
- wspieranie Nowego Jedwabnego Szlaku, tak aby kończył się w Łodzi, a nie we 'frankfurcie nad menem'