embe napisał(a):
Ja rozumie że ty czy ja nie będziemy grali w takie coś ale chodzi o rynek.
Tablety takie jak pisze za 800-1200zł mają normalnie obsługę 1080p, maja hdmi, obsługują urządzenia na usb, można je stosować już teraz jako centrum medialne w domu, w tym roku takich tabletów pojawi się na rynku już bardzo dużo i cena powinna spadać.
Sam smarfony to nadal telefon plus reszta, bardziej mobilny od tabletu ale nadal ta sama platforma, czyli android.
Teraz weź sobie przeciętny komp z 2012 roku z mocą prawdziwego diablo i do tego to co oferuje blizz
No wiadomo. Ja się z tym zgadzam.
Zresztą czemu MS robi w Windows 8 obsługę ARM? heh
A dystrybucje Linuxa ją dopieszczają /dodają?
Z kolei Intel się pcha z x86 na smartfony / tablety - wychodzi mu średnio ,ale nie odpuszcza.
----------
Wiadomo ,że rynek taki będzie, ale on się po prostu rozszerzy i podzieli.
Na konsolach i PC jest stagnacja bo ta generacja konsol jest bardzo długo ,a na nowe jeszcze trzeba trochę poczekać.
Mimo to ,smartfony nie zastąpią całkowicie PC ani konsol ani w graniu ani w innych rzeczach.
Oczywiście jest trochę osób ,które będą mogły sobie smartfonem zastąpić wszystko - i platformę do grania i platformę do śmigania po necie / używaia pakietów biurowych.
Zastanawiam się czy ktoś wpadnie na pomysł np. produkowania dostawki w domu do smartfona - takiej większej stacji dokującej np. z wydajniejszym GPU / większym ramem ,etc
Albo w drugą stronę dostosuje PC / może nowe kosnole to natywnego łączenia się ze smartfonami np. kładziesz smartfona obok PC / konsoli i nie jak teraz przerzucasz pliki tylko , smartfon korzysta sobie z mocy PC czy ew. konsoli i następuje między nimi synchornizacja - a dla użytkownika to wygląda jakby dalej pracował w tym dokładnie momencie gdzie skończył na smartfonie.
Zresztą teroretyzować można naprawdę dużo - się okaże