To jest granica między wschodem i zachodem Europy w mentalności:
"22-letni John Hinckley wyciągnął ręczny pistolet kaliber 22 i oddał strzały w kierunku prezydenta Stanów Zjednoczonych "
"Ronald Reagan, chwilę przed zapadnięciem w narkozę, miał powiedzieć do operujących go chirurgów: ”Mam nadzieję, że wszyscy jesteście republikanami”. Na co jedna z osób obecnych na sali operacyjnej odpowiedziała: ”Myślę, Panie prezydencie, że w tej chwili wszyscy jesteśmy republikanami”."
źródło:
http://www.polskieradio.pl/39/156/Artyk ... m-szalencaPiS do dzisiaj gra na chociażby zdarzeniu z Łodzi,
ja byłem poruszony katastrofą smoleńską i to mocno, dla mnie to było większe wydarzenie niż 11 września,
natomiast to jaką polityka, jakie insynuacje, oszczerstwa i propagandę sączy PiS w 'ducha narodu' jest smutne, już odnoszą sukcesy w przedefiniowaniu popularnego patriotyzmu, łącząc kibola z wrogim i podejrzliwym bezmóżdżem, nic dobrego to nie przyniesie dla Polski.
@Isengrim
przykładów przeciwnych czyli: życzeń śmierci przez ludzi popierających inną opcję, ale nie polityków, bądź randomów.
te osoby z KOD są godne potępienia, co nie uprawnia do zachowań, które wymieniłem w poprzednich komentarzach na tej stronie.