Nie chciało mi się wgłebiać w zasady tego serwera "Avatar", ale mam pytanie, czy blizzard zezwolił na kożystanie z oprogramowania BETA klienta bezograniczeń i czy zezwolił na dystrybucję tego softu ? JEsli nie to ten koleś z allegro powinien mieć zablokowane konto na allegro i od razu sprawe w sadzie za paserstwo i kradzież.
A co do pirackich serwerów to one i tak będą, zasada "donate" na potrzeby administracji serwerem jest tak stara jak stare sa emulatory. Tego sie nie da wytrzebić, pobieranei opłaty za jakikolwiek EMU, stałej opłaty to zwykłe złodziejstwo, nawet jeśli opłata ta ma dotyczyć pokrycia kosztów utrzymanai łącza to nie wiem czy ta firma płaci podatek i jest zarejestrowana, jeśli nie to wiekszą krzywdę im zrobicie wysyłajac tam urzad skarbowy niż blizzard i CD projekt razem
Uważam że kązdy kto widzi dilera narkotykowego sprzedajacego towar dzieciom, złodzieja samochodu, gościa z pała wymuszajacego kase od dzieci powinien zgłaszać to na policję. W Polsce panuje dziwna mentalność nie zwracania uwagi na cudza własność intelektualną, całkowicie zgadzam się z argumentami że gry sa za drogie, że wydawcy lpłyt Audi itp przeginaja pałe z cenmi, ale uważam też że jeśli podoba mi się jakaś muzyka, film czy gra to przez szacunek dla ludzi ktorzy to zrobili, wydali, opakowali itd ... pownienm kupic orginał ... niech coś z tego maja, nawet jesli to tylko 5% wydanej na zakup kwoty.
To samo tyczy sie oprogramowania PC, systemów operacyjnych itp ... z wyjatkiem Microsoftu
![;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
ta firma okrada klientów w bardzo bezczelny sposob więc nie naleza jej sie warunki honorowe
Kończąc, moja sugestia, jeśli komuś podoba sie WoW to zamaist kupowac "pirata" BETY, zamiast płacić jakimś cfaniaczkom kase, nie kupcie tych prau flaszek browara czy innego dobra i przeznaczcie na opłatę abonamentu na legalnym serwie, a jeśli już to zrobicie to możecie sobie grać nawet na free emu z dopłata, ale przez wzglad na szacunek dla tworcow gry dajcie im zarobić, bo załużyli na to, w końcu gracie w ich grę.