lordyp napisał(a):
za to w Polsce jak za komuny - policjanci wycinają konfetti żeby z helikoptera zrzucić na wiceministra
No i zobacz, co za afera...ja pierdole. Jeszcze 2 czy 3 lata temu policja była wykorzystywana do podsłuchiwania dziennikarzy, a dziś jej każą wycinać kurwa konfetti. Przeciętny Janusz widzi taką aferę, pamiętają co się działo wcześniej i co mają zrobić? Grzmieć na PIS? Oburzać się? Pogratulować, że tylko na takie afery ich stać?
Na razie, co by opozycja nie zrobiła, to nie ma jak ugryźć PIS. I niestety normalna opozycja Sejmowa, którą warto wspierać i która sensownie i merytorycznie punktuje PIS na przykład odnośnie gospodarki (Kukiz), nie ma żadnego przebicia w mediach.
Ludzie sędziowską klikę mają głęboko w dupie, tak jak miała w dupie 2005-2007 wszelkie to ściganie polityków/biznesmenów i TK ich nie rusza. Ot przepychanki u koryta.
Do tego PIS zrozumiał, że najbiedniejszym ludziom trzeba byt poprawić i to zrobił rozdając im ich własne pieniądze. Że ludzie nie zdają sobie sprawy z konsekwencji w długim okresie? No nie zdają sobie. Miejcie pretensję do 8 lat poprzednich rządów, że nie zrobiła potrzebnych reform i nie odblokowała tych środków wcześniej. Mieli pełnie władzy, sprzyjające media i idealny klimat do zaciskania pasa i mogli zrobić kurwa wszystko, dosłownie.
Kurwa, pisałem to w 2009, gdyby ten jebany kretyn Tusk zrobił na fali kryzysowego strachu reformy emerytalną i podatkową, to by rządził przez kolejne 20 lat albo i dłużej, a ja bym właśnie się budował pod Gdańskiem.
Niestety durnie z PO przespały to i teraz mogą sobie krzyczeć ile wlezie, nic się nie zmieni, dopóki gospodarka na poważnie nie dostanie zadyszki. I to nie 2,5% PKB, ale 0% albo recesja.
Jeżeli nie przyjdzie w otoczeniu międzynarodowym poważny kryzys, to radzę wam się przygotować na jeszcze 7 lat z Jarkiem i jego kotem. Później wybierzecie sobie znowu PO/Nowoczerską, czy inne socjaldemokratyczne gówno udające prawdziwych liberałów gospodarczych (bo mają dobre garnitury) i dobiją ten kraj do końca.
Wystarczająco poważnie Tor? to wracam do śmieszkowania, bo jeszcze ze dwa poważne posty i mnie już nie poczytacie, a wiem jak byś tęsknił
@mark lordyp żyje w swoim własnym świecie...u niego globalizacja się jeszcze nie zaczęła.
A głosowanie na cokolwiek z czym związany będzie Tusk uważam za ostateczne stadium spierdolenia umysłowego. Takich ludzi, którzy na niego by zagłosowali to trzeba izolować i zabierać im prawa wyborcze...albo co najmniej dowód.